Samsung sverger på at de skal lage en enhet for enhver smak og ethvert behov. For de som savner å betjene trykkskjermer med en penn har de laget en serie produkter som kalles Note. Den største av disse er på 10,1 tommer og passer perfekt for deg som liker å skrible.

Bare så det er helt klart: Galaxy Note 10 er et helt vanlig Android-nettbrett og svært likt de mer kjente Galaxy Tab-brettene. Men i tillegg har det en elektromagnetisk penn som gir en del ekstra funksjonalitet.

Pennen
Den integrerte pennen kan brukes til alt man normalt gjør med fingrene på et nettbrett. Men i tillegg har den et par triks for seg selv.

Naturlig nok kan den for eksempel brukes til håndskrift. Håndskriften kan gjenkjennes av nettbrettet og omsettes til normal tekst i et dokument. Denne funksjonen lærer seg håndskriften din og blir mer og mer presis over tid.

En annen funksjon er at man kan ta skjermbilder i alle apper og deretter notere rett på bildet med pennen. Samsung har gjort dette enkelt for brukeren med egne apper og mulighet til å ta skjermbildet med pennen.

I tillegg kommer mange muligheter til bilderedigering og egne spill som utnytter pennen.

 

Ikke for alle
Personlig er jeg ikke en typisk skribler, men etter å ha tvunget meg selv til å bruke pennen så mye som mulig noen dager begynte jeg å jobbe annerledes. En slik penn til et nettbrett kan virkelig være et godt verktøy, selv om det ikke faller like naturlig for alle å bruke det.

I en del tilfeller gir pennen også vesentlig større presisjon enn en finger klarer, for eksempel ved klipp-og-lim i tekst.

Bra på jobb
Som rent nettbrett er også Galaxy Note 10 et veldig godt arbeidsverktøy. Selv om Ipad har nærmere 90 prosent markedsandel i Norge er det strengt tatt ikke det beste nettbrettet å ha som arbeidsverktøy.

Kalender og e-post er to eksempler på funksjoner som er vesentlig bedre på Android enn på Ipad. I tillegg får man levende innhold på startskjermen gjennom moduler. Disse modulene gir deg alltid oppdatert informasjon uten at du må åpne noe program. Veldig kjekt for de som har mange møter eller venter på en spesiell e-post.

Konklusjon
Samsung Galaxy Note har mye god funksjonalitet og pennen vil bli veldig populær blant enkelte. Note har ikke fullt så skarp skjerm som de beste nettbrettene, men den er skarp nok.

Samsung har lagt seg i selen for å gjøre dette til et arbeidsverktøy, selv om det også passer godt til kreativt arbeid. Etter mitt skjønn fortjener dette brettet suksess.



Her er produsentens offisielle produktside.