Sjakk- og e-læringsselskapet Play Magnus tar inn 10 millioner dollar, tilsvarende 88 millioner kroner, gjennom en rettet emisjon mot det amerikanske investeringsselskapet Breakthrough Initiatives.

Emisjonen skjer til 18,47 kroner aksjen, 36 prosent høyere enn selskapets sluttkurs tirsdag som var 13,5 kroner.

Aksjen til selskapet ble satt på pause da handelen startet klokken 09, og skjøt deretter i været. Etter drøye ti minutters tid hadde aksjen steget til 16,1 krone, nesten 20 prosent opp.

Bra for hodet

Breakthrough Initiatives er investeringsselskapet til Breakthrough Foundation, en veldedig vitenskapelig stiftelse startet av Yuri og Julia Milner for å jakte på liv andre steder i verdensrommet.

Russisk-israelske Yuri Milner er en svært prominent venture-investor i både Silicon Valley og Russland, og har gjort svært gode penger på tidlige investeringer i selskaper som Facebook, Alibaba, Spotify, Airbnb og Twitter.

Yuri Milner (venstre) sammen med astrofysiker Stephen Hawking under lanseringen av et av Breakthrough Initatives prosjekter for å utforske verdensrommet og jakte på liv andre steder enn jorden.
Yuri Milner (venstre) sammen med astrofysiker Stephen Hawking under lanseringen av et av Breakthrough Initatives prosjekter for å utforske verdensrommet og jakte på liv andre steder enn jorden. (Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB)

Milner og familien har kjent Magnus Carlsen i en årrekke, og sjakkverdensmesteren har tidligere signert et åpent brev fra Milner-stiftelsen som ba om fornyet innsats i jakten på intelligent liv i verdensrommet.

– På samme måte som vitenskap og matematikk, er sjakk en av de mest avanserte og kreative beskjeftigelsene i menneskesinnet. Denne investeringen vil støtte Magnus og hans team, og bidra til å fremme veksten av sjakk over hele verden – spesielt på nett, sier Milner i en pressemelding onsdag.

– Denne investeringen vil bidra til å bringe sporten ut til et større publikum. Sjakkverdenen og teknologiindustrien er nært knyttet sammen, og det er oppmuntrende for oss å ha noen av de beste hodene i teknologibransjen offisielt involvert, uttaler Carlsen selv i samme melding.

Skuffende kursutvikling

Da Play Magnus ble notert på Euronext Growth på tampen av 2020 var emisjonskursen 21 kroner. Aksjen har svingt siden da, men med unntak av en bratt topp i januar i fjor har den i hovedsak vært omsatt for mindre enn 21 kroner.

ABG Sundal Collier og Sparebank 1 Markets dekker aksjen, begge med kursmål over 30 kroner. Sistnevnte var finansiell rådgiver i transaksjonen som ble offentliggjort onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.