Varner og Pionér har inngått forlik. Det bekrefter Pionérs advokat Stephen Jervell til DN onsdag morgen. Det var E24 som omtalte forliket først onsdag.

– Partene har inngått forlik, sier Pionérs prosessfullmektig Stephan Jervell.

Etter at rettsforhandlingene var avsluttet tirsdag kom partene til enighet i den tilspissede konflikten. Nå er altså rettssaken avsluttet.

Jervell vil ikke ut med hva forliket går ut på.

Tidligere partnere

Planen var at Pionér skulle bygge en teknologiplattform som skulle gjøre Varner mer konkurransedyktig innen netthandel. Selskapet ble bygget opp som et eksternt utviklingsmiljø i egne lokaler i Torggata, men så gikk partnerskapet i full oppløsning høsten 2019.

Forholdet mellom de tidligere partnerne var så uforsonlig at det ikke var noen vei utenom rettssalen.

Rettssaken ble innledet i Oslo tingrett i forrige uke og var berammet over fem dager.

Utover i rettssaken ble tonen mellom partene stadig mer krass og anspent. Det toppet seg da en tidligere ansatt i Pionér gikk hardt ut mot Varners forhold til leverandører.

– De skrøt av hvor harde i klypene de var mot små fabrikker i Asia. Det hørtes lite greit ut. Mulig det er en «part of the business. Jeg hadde ikke forestilt meg at de ville behandle oss på samme måte som et lite selskap, sa Niklas Larsson som var produktansvarlig i Pionér.

Påstandene ble umiddelbart tilbakevist av Varner.

– Vi er ikke opptatt av å skvise leverandører for den siste kronen. At han uttaler seg om dette er utidig, og jeg vil også si at det er en blank løgn, svarte Marius Varner.

Skal videreutvikle Pionér

Mandag og tirsdag kom tingrettsdommer Kim Heger med gjentatte oppfordringer til partene om å komme til en minnelig løsning. Like etter at konsernsjef Marius Varner hadde vitnet tirsdag, ble det en «time out» i rettsforhandlingene hvor partene diskuterte en mulig løsning.

Opprinnelig var det gründerselskapet som gikk til søksmål mot Varner med krav om 109 millioner kroner i erstatning for en misligholdt avtale.

Varner svarte med et motsøksmål på 154 millioner kroner hvor de også holdt gründerne Frode Eilertsen og Pedro Fasting økonomisk ansvarlige.

«Det følger av avtalen at forliket ikke skal offentliggjøres eller kommenteres. Vårt fokus nå blir å gjenoppbygge og videreutvikle Pionér og våre løsninger», skriver Frode Eilertsen i en melding til DN.

DN har ikke lyktes med å få en kommentar fra Varners prosessfullmektig Eirik W. Raanes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.