En komité i det brasilianske senatet har stemt for at president Dilma Rousseff bør stilles for riksrett.

Rousseff er ikke anklaget for korrupsjon, men for å ha pyntet på statens regnskaper i forkant av gjenvalget i 2014.

Det var en spesialkomité som voterte over riksrettspørsmålet fredag. Komiteens anbefaling er ikke bindende, men det siste formelle skrittet på veien før full avstemning i senatet onsdag.

Senatet, som er overhuset i kongressen, avgjør om det skal reises sak mot Rousseff. Her kreves det kun simpelt flertall for å stille presidenten for riksrett.

Dersom det tas ut sak mot Rousseff, suspenderes hun fra posten som president i 180 dager mens riksrettssaken behandles. Visepresident Michel Temer vil i så fall midlertidig overta som landets statssjef.

Hvis Rousseff kjennes skyldig i riksrettssaken, er det opp til senatet å avgjøre om hun skal avsettes. I dette tilfellet kreves to tredels flertall. Dersom det ikke oppnås, kan Rousseff vende tilbake til presidentkontoret. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.