Bildet viser hvordan Mercedes ser for seg sin ikoniske offroadklassiker Geländewagen som 2025-modell, kalt Ener-G-Force.

Se flere store bilder i DN Play.

Konseptbilen er utviklet som en fremtidig politibil til Los Angeles Design Challenge. Etter hjuldimensjonen å dømme har neppe veistandarden økt spesielt. Politibilen skal møte nye krav som dukker opp ettersom trafikken vil øke, og folks adferd vil endres. Mercedes mener folk vil føle seg unge enda lenger, og at utendørsaktiviteter vil dominere fritiden. Dermed må politibiler kunne ta seg frem overalt, raskt og pålitelig, men også på en akseptabel miljømessig måte.

Konkret betyr det at den er drevet av en brenselcelle, som gir den en rekkevidde på 800 kilometer, og et utslipp kun bestående av vann. Elektrisiteten lagres i sideskjørtene på bilen, som ved skiftende farger indikerer ladenivået på batteriene.

- Ener-G-Force er visjonen om en terrengbil som reflekterer morgendagens eventyr, og bærer med seg genene fra Mercedes' terreng-ikon, G-klassen. Moderne og kuul, kan den også være et hint om en ny start for terreng-design fra Mercedes, sier Gorden Wagener, designsjef hos Mercedes.

Profilen er i utgangspunktet lik den originale G-wagen som kom i 1979, men vinduene er lavere og dermed er skulderlinjen høyere.

- Selvsagt ville vi ta et langt skritt fremover, men vi ville også beholde de karakteristiske trekkene fra G-klassen, sier Hubert Lee som står for designen av Ener-G-Force.

Fire motorer er plassert på hvert sitt hjul. En topografisk skanner på taket overvåker konstant områdene rundt bilen, og tilpasser fjæring og demping samt sørger for optimalt grep avhengig av overflaten bilen kjøres på.

På taket lagrer bilen resirkulert vann i tanker, som går gjennom en “hydro-tech converter” hvor naturlige og fornybare ressurser blir konvertert til hydrogen som driver brenselcellen. Høres nesten for fantastisk ut til å være sant? Men så ligger det da også en stund fram i tid.

Se flere store bilder i DN Play.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.