Finansministrene i eurosonen ble sent fredag kveld enige om å be private banker ta et tap på minst 50 prosent av gjelda de har utestående til Hellas.

– Minst 50 prosent er nødvendig, som ledd i nye redningsaksjoner, sa en diplomat med kjennskap til samtalene der det ble oppnådd enighet om å gi Hellas et nytt avdrag på 8 milliarder euro av krisepakken på 110 milliarder til landet.

Ministrene godtok utsiktene til EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) om at en ny redningspakke for Hellas vil koste mye mer enn man trodde i juli. Hjelpepakken som ble avtalt tidligere i år er på 110 milliarder euro, nærmere 850 milliarder kroner.

Les også: Gjeldstyngede grekere får nytt kriselån

Utbetalingen av neste hjelpepakke - på åtte milliarder euro - er ventet å skje i løpet av første halvdel av november. IMF må godkjenne sin del av lånet, som er på 2,2 av de 8 milliardene. Men IMF-sjef Christine Lagarde kommer til å anbefale en utbetaling, opplyser kilder til AFP.

Hellas trenger delutbetalingen, som tilsvarer vel 60 milliarder kroner, for å unngå konkurs i midten av november. Utbetalingen er blitt blokkert siden midten av september på grunn av misnøye med den greske regjeringens økonomiske reformer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.