Til sommeren åpner det et nytt «Frost»-landskap i den norske paviljongen i Disney World i Florida. Her kopierer Disney bygg fra Sverresborg i Trondheim.

– Nå får vi muligheten til å virkelig vise fram arkitektur og historie med bakgrunn i Trøndelag, sier Stig Hillestad i Visit Trondheim til Adresseavisen.

Etter planen skal den nye delen åpnes til sommeren. Her skal gjestene blant annet få møte Anna og Elsa fra den populære filmen «Frost».

Det er en kopi av Detlistua som skal pryde det nye Frost-landskapet i parken. Detlistua fra Oppdal ble bygget i 1817 og gjenreist på Sverresborg i 1924.

Også Sverresborg folkemuseum jubler over Disney-nyheten.

– Frost-filmen betyr mye for mange barn i verden. Det er et utrolig univers som Trondheim nå blir en del av, sier Torunn Herje, direktør ved Sverresborg folkemuseum til avisen.

– Når Disney World arbeider med denne typen prosjekt, så jobber de svært mye med research. Når valget faller på Oppdalstunet, så sier det noe om kvaliteten på dette bygget. Vi får bekreftet det vi kjenner på: Vi har noen av Norges vakreste bygninger, sier direktøren videre.

Frost-landskapet blir en del av den norske paviljongen i Epcot World Showcase i fornøyelsesparken.

 

Les også: Tesla sliter med å gjøre opp for seg i Norge

Slik blir Volkswagens neste suv

- Jeg vil generelt ikke anbefale noen å binde innskuddsrenten

 

Se DNtv:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02 Min
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.