Ifølge regulatøren, The Committee of European Banking Supervisers (CEBS), vil stresstestene dekke 65 prosent av den europeiske banksektoren.

- Hensikten med den utvidede stresstesten er å undersøke den generelle motstandsdyktigheten i den europeiske banksektoren, og bankenes evne til å håndtere eventuelle nye sjokk knyttet til kreditt- og markedsrisiko, inkludert risiko knyttet til statsgjeld. Vi skal også måle hvor avhengige bankene i dag er av offentlige støttetiltak, skriver CEBC i en pressemelding.

Tester mange spanske
En rekke spanske og tyske sparebanker er på listen, det samme er de fire store britiske bankene RBS, HSBC, Barclays and Lloyds.

Flere danske og svenske banker skal også testes.

Her kan du sjekke listen .

Utvidet testene
CEBS fikk i desember 2009 i oppdrag av ECOFIN å gjennomføre en bred testing av bankssystemet innen EU. EU utvidet undersøkelsene i juni.

Resultatet av de utvidede stresstestene offentliggjøres 23. juli.

Les også: Trøbbel for stresstester av Europa-banker

<b>- EU-lederne vil innføre bankskatt</b>

<b>- Sentralbanken er ukomfortabel</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.