Tidligere i år ble det kjent at mange i SAS-ledelsen skal ha fått store bonuser for å ikke si opp jobbene sine i selskapet. Det skjedde samtidig som ledesen ville kvitte seg med hundrevis av ansatte, redusere lønninger og andre kostnader for å spare SAS for penger.

– SAS-ledere fikk bonus for å bli

I dag kan VG avsløre hvilke lederne som sikret seg bonuser midt i krisen.

Totalt 18 ledere i SAS har latt seg begunstige, av dem fem norske:

  • Gorm Frimannslund, direktør for tekniske operasjoner i hele SAS. Bonus: 1,1 million kroner.
  • Kjetil Håbjørg, sjef for SAS Ground Handling (SGH) i hele SAS. Bonus: 800.000 kroner.
  • Marius Myhre, Controller som har vært sentral i utformingen av spareprogrammet 4XNG (For Excellence Next Generation). Myhre er høyrehånden til Habjørg. Bonus: 360.000 kroner.
  • Knut Hågensen, direktør for SGH i Norge. Bonus: 378.000 kroner.
  • Svein Henriksen, personaldirektør (HR) i SAS Norge. Bonus 450.000 kroner.

Tilsammen har SAS delt ut 14 millioner svenske kroner i bonuser til sjefene.

Bonusene er ikke bare gitt som såkalte "stay-on-avtaler", for at de skal bli, men også som "performance bonus", altså en bonus for "ekstraordinær innsats". Det er SAS sin HR-direktør, Henriette Fenger Ellekrog, som har gjennomført professen. VG, som sitter på dokumentene, kan imidlertid også avsløre at flere i den absolutte toppledelsen har undertegnet deler av kontraktene. SAS-sjefen selv, Rickard Gustafson, er en av disse.

Krever ledelsens avgang
Fagforeningene uttrykte tidligere i år kraftig irritasjon da det ble kjent at noen hadde fått slike bonuser. Nå går de ut av sitt gode skinn og krever hoderulling i ledelsen.

- Det kan se ut som om de som har ført oss til slakterbenken er blitt rikelig belønnet, sier klubbleder STig Lundsbakken i verkstedklubben i SAS til VG.

Også leder i Luftfartens Funksjonærforening, Asbjørn Wikestrand, mener de ansvarlige må få sparken.

- Jeg mener hele ledelsen og alle de som har tatt imot pengene, må forlate SAS, sier han til VG.

SAS-ledelsen vil overfor avisen ikke kommentere kravet om at ledelsen må må.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.