I løpet av de siste tre årene er det skapt over én ny arbeidsplass per uke blant de 500 raskest voksende selskapene i Europa, viser undersøkelsen fra Europe’s 500, skriver entreprenørorganisasjonen i en pressemelding.

Bedre enn Danmark
I forhold til de andre skandinaviske landene kommer Norge overraskende godt ut av undersøkelsen. Sverige har åtte selskaper blant Europas 500 raskest voksende, mens Danmark kun kan skryte av to.

Norge har fem selskaper som kan skryte av å være blant Europas raskest voksende:



Opprettholder vekst
Undersøkelsen viser at selskapene har klart å opprettholde veksten, ansatt flere folk og økt salget med en gjennomsnittlig årlig vekst på 15 prosent til tross for et vanskelig marked, heter det i pressemeldingen. Flere av selskapene skaper dobbelt så mange arbeidsplasser i 2003 sammenlignet med periodene 2001 og 2002.

Årets Europe’s 500 viser at det er færre små selskaper med i denne rangeringen enn tidligere undersøkelser. Det er mellomstore selskaper med mellom 100 og 1000 ansatte som har klart å opprettholde veksten i perioden.

Minste vokser raskest
Imidlertid viser studien at det er de minste selskapene med mindre enn 100 ansatte som vokser raskest. Blant disse har nyansettelser økt årlig med 30 prosent, mot 19 prosent for mellomstore selskaper.

Det er, ifølge undersøkelsen, enklere å opprettholde veksten for selskap som opererer i eldre og mer etablerte bransjesektorer. Den høyeste veksten kommer fra selskaper som driver med industrivarer og servicesektoren.

- Det er viktig at styresmaktene er oppmerksomme på de signalene studien viser. Europa må stimulere til flere arbeidsplasser og trenger derfor flere vekstselskaper. Politikere må av den grunn bidra til å legge forholdene til rette for at denne type virksomheter både kan skape og opprettholde etterspørselen etter arbeidskraft, sier Philippe Leonard, direktør for Europe’s 500.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.