Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) holdt i kveld en kort pressebriefing. Der redegjorde hun for hvem som skal stå for statens uavhengige, juridiske og finansielle gjennomgang av transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions.

Valget falt altså på advokatfirmaet Selmer og advokatkontoret Simonsen, som skal ta seg av den juridiske ekspertisen.

I alt ti firmaer la inn anbud:
Ti vil granske Røkkes ryddesjau

Årsaken til at staten nå setter igang en egen, uavhengig gjennomgang er at ingen skal kunne stille spørsmål ved uavhengigheten eller habiliteten, ifølge Brustad.

- Høy prioritet
- Gjennomgangen av transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions har høy prioritet og skal settes i gang umiddelbart. Påsken er ingen hindring, har nærings- og handelsministeren tidligere sagt.

- Vi har hatt advokatfirmaet Selmer i gang siden fredag, og disse har fått forlenget sitt engasjement. I i tillegg har vi engasjert advokatkontoret Simonsen, sa Sylvia Brustad på pressebriefingen i kveld.

Hun understreket at dette er en sak hun tar med det største alvor, og at det jobbes "dag og natt" med saken.

- Nå må vi få alt på bordet, alle steiner skal snus - og det skal gjøres raskt, sa Brustad i kveld.

Les mer her:
- Vi må få alt på bordet

Det var for øvrig Selmer som bisto departementet da proposisjonen om statens eierskap i Aker Holding ble utformet for snart to år siden.

Finansekspertise ennå ikke valgt
Den finansielle ekspertisen har departementet ennå ikke valgt og mandatet for undersøkelsen er heller ikke formulert, melder NTB.

Brustad viste imidlertid til den oppmerksomheten som er rettet mot aksjonæravtalen i Aker Holding og de spørsmålene som er stilt til verdivurderingene som er gjort.

- Min oppgave er å sikre statens interesser og verdier i denne saken, sa statsråden.

- Krevende sak
Sylvia Brustad har ikke lagt skjul på at Aker Solutions-bråket er en krevende sak.

Statens granskning kommer i tillegg til den Aker Holding har bedt Aker Solutions sette i gang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.