TDN-Finans kjøpes av programvare- og markedsanalyseselskapet Infront AS, mens Intstream OY, som holder til i Finland, kjøpes av det finske selskapet Enegia OY.

Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST opplyser at nettogevinsten på salgene er totalt 19 millioner kroner. Avtalen forhindrer at den egentlige salgsprisen kan offentliggjøres.

- Salgene er begrunnet rent finansielt. Vi kunne godt fortsatt å eie TDN Finans, men vi har solgt selskapet for en pris som overgår vår egen verdsettelse. Vi får en god pris, sier Bjørkavåg.

TDN-Finans leverer korte nyhetsmeldinger basert fra finansmarkedet.

Ansatte i TDN Finans holder til i samme lokaler som Dagens Næringsliv. De vil nå flytte til Infront i løpet av de neste månedene.

- Infront har kjøpt nyhetsbyrået Direkt i Sverige, som er tilsvarende TDN-Finans i Norge. Infront er åpenbart en viktig eier, men NHST vil fortsette å samarbeide med TDN Finans, sier Bjørkavåg.

 

Hørt denne?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.