Etter at to av DN-jounalistene vitnet mandag, var det tirsdag kommet til den tredje DN-journalisten som var med å rulle opp båtsertifikat-saken for fire år siden.

Svært kritisk
Akkurat som Knut Gjernes og Erik Tumyr mandag, møtte Eskil Engdal også forsvarere som svært kritiske til den journalistiske jobben som ble gjort i 2001.

Engdal ble blant annet forhørt om forholdene da DN var vitner til at Øye og Jon Inge Valand møttes en sen kveld for å se på steder båtsertifikatkurset angivelig skulle ha funnet sted.

Bomåpner
Øyes forsvarer Tom A. Torkildsen var veldig interessert i hvordan DN kom seg inn på Bjerkås Næringspark der dette skjedde.

Torkildsen fikk slått fast at Øye åpnet bommen inn til næringsparken for DN, men om bomåpningen var avtalt på forhånd husket ikke journalisten fire år senere. Det gjorde advokaten mistenksom.

- Er det noe, Engdal, du ikke ønsker å opplyse om, som du mener vi ikke bør vite om, spurte Torkildsen - og fikk svaret nei.

Liten tiltro til nysgjerrighet
Under møte på Grand Cafe der DN betalte Øye for et båtsertifikat sto Engdal utenfor og så på.

Hva hensikten var med det, ville Torkildsen gjerne vite.

Uvillig
At det var av ren nysgjerrighet, og at Engdal ikke hadde noen bestemt oppgave i forbindelse med møtet, virket det ikke som om Øyes forsvarer trodde på.

- Jeg synes, administrator, at vi får ganske knappe svar av dette vitne. Jeg synes han virker uvillig til å svare, sa Torkildsen til dommer Torjus Gard.

Skeptisk
Heller ikke forvarer John Christian Elden ser ut til å ha særlig tiltro til journalistenes versjon.

Er det sant det dere har skrevet i avisartiklene, spurte han.

- Ja, bekreftet Engdal.

Har dere pyntet noe på dette, spurte Elden.

- Nei, sa Engdal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.