Dagen da tiltalen i båtsertifikatsaken ble offentliggjort, var Dagens Næringsliv på plass i nærheten av Erik Øyes hjem i Lommedalen med journalist og fotograf.

Bråstopp
Hensikten var å være tilstede i tilfelle politiet kom for å forkynne tiltalen.

- En fotograf og jeg dro ut i Lommedalen i det området han bor. Omtrent 500 meter fra huset kom Øye i sin Range Rover. Vi fulgte etter og ringte ham og fortalte at vi var bak ham. Han bråstoppet, forklarte tidligere DN-journalist Erik Tumyr i Oslo Tingrett mandag formmidag.

Vill biljakt
Det kom til en konfrontasjon der Øye skal ha vrengt opp døren på DNs bil. DN-journalisten skal ha forsøkt å kjøre vekk, noe som endte i en vill biljakt gjennom Bærums gater og sykkelstier.

- Det ble en vanvittig biljakt rundt om i Bærum, over sykkelstier og alt, sa Tumyr i retten.

- Det var ikke vi som lå på hjul etter Øye, for å si det sånn. Det ble påført skader for 32.000 kroner på bilen vår.

Presset situasjon
- Han sa at hadde jeg fått tak i deg der og da, hadde jeg drept deg. Han sa da at han hadde tilhørt underverdenen i femten år, forklarte Tumyr.

Dagens Næringsliv valgte å ikke politianmelde hendelsen. Tumyr erkjente i retten at dette var en presset situasjon for Øye og at Øye også senere har bedt om unnskyldning for episoden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.