Fire år etter at Dagens Næringsliv trykket båtsertifikatsaken møtte avisens sjefredaktør som vitne i Oslo tingrett fredag. Amund Djuve avviste på det sterkeste alle antydninger om at avisens journalister skal ha gjort noe uredelig i arbeidet med saken.

- De har ikke truet noen og de har heller ikke deltatt i et komplott slik jeg har inntrykk av at det er kommet frem i retten, sa han.

- Var det et komplott mot Røkke, ble sjefredaktøren spurt.

- Nei, det var ikke det, svarte Djuve.

Ble pålagt å svare
Ikke alle er overbevist om dette og Kjell Inge Røkkes forsvarer Ellen Holager Andenæs ville derfor at Djuve skulle høre gjennom et lydbåndopptak som Erik Øye tidligere har levert politiet.

I opptaket snakker Øye med Valand, men under deler av opptaket er en tredje person tilstede som snakker med Øye. Forsvarerne er overbevist om at dette er en journalist fra Dagens Næringsliv.

- Jeg føler meg ikke 100 prosent sikker. Om jeg hadde vært det ville jeg likevel ikke uttalt meg av hensyn til pressens Vær Varsom-Plakat fordi jeg opplever dette som upublisert materiale, sier Amund Djuve.

Motvillig
Det var et svar advokat John Christian Elden ikke var fornøyd med. Elden krevde overfor retten at Djuve skulle pålegges å svare, og dette vant Elden frem med.

- Det kan ha vært en av mine journalister, men jeg kan ikke si det med 100 prosent sikkerhet, sier Djuve etter pålegget om å svare.

Hvor sannsynlig er det at det er av dine journalister, spurte dommeren.

- Om det er 50 prosent eller 78 prosent, kan jeg ikke si.

Heller ikke dette var Elden fornøyd med og han beskrev Djuves svar som et motvillighetssvar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.