Så DN.no litt annerledes ut onsdag? Forsiden har oppstått i ny drakt. Mer fart, enklere overblikk og en bedre leseopplevelse er formålet.

– Dette er første skritt i en større oppgradering av DN.no. Våre brukere vil forhåpentlig oppleve både at det er enklere å finne frem til det beste innholdet og at nettsidene våre blir bedre. I DN skal vi jobbe hardt fremover for å forbedre brukeropplevelsen og gi enda bedre journalistikk, sier sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve.

Raskere og bedre oversikt

Den viktigste endringen er mindre synlig, men kan merkes vel så godt:

– DN.no blir raskere. Nedlastingstiden blir lavere, og vi tror det vil gi en mye bedre brukeropplevelse, sier Morten Bertelsen, som har ledet arbeidet med de nye nettsidene.

Det prisbelønte tyske designbyrået ErlerSkibbeTönsmann har bistått DN i arbeidet med det nye designet. Prosjektleder Bertelsen trekker ellers frem bedre oversikt over nyhetsbildet, markedene og det som interesserer hver enkelt leser som noe han håper leserne vil like.

I tillegg gjør en ny meny det lettere å finne frem til de blabare utgavene av papiravisen, et produkt Bertelsen sier mange lesere setter pris på.

– Erfarne DN.no-brukere kan oppleve at noen av deres favorittelementer har flyttet på seg i det nye designet. Men vi tror resultatet oppleves bedre når man blir vant til det, sier Bertelsen.

Ny forside er første skritt, i løpet av måneden kommer også artiklene til å se annerledes ut. Da blir det også enkelt for leseren å skreddersy sin egen nyhetsstrøm ved hjelp av varsler, abonnementer på temaer eller skribenter, og utvalgte nyhetsbrev. Flere av underseksjonene og sidene får også en «bli ny»-dag i høst.

– Noe av det viktigste har vært å gjøre det lettere å lese vår prisvinnende journalistikk på nett. I DN står de gode sakene i sentrum, og på nye DN.no blir de lettere å lese, sier Morten Bertelsen.

Slik finner du frem på nye DN.no

Den nye menylinjen øverst på forsiden gir raskere tilgang til mer av innholdet på DN.no.

TIPS: Menylinjen skjules automatisk når du ruller nedover, men dukker opp med én gang du ruller litt oppover igjen.

I hovedmenyen er det lenker til alle seksjoner og tjenester. Her er det også lenker til populære emner.

Menylinjen kan også utvides for å gi rask tilgang til det nyeste innholdet fra D2 og Magasinet.

Den nye menylinjen gir rask tilgang til det siste stoffet fra både D2 og Magasinet.
Den nye menylinjen gir rask tilgang til det siste stoffet fra både D2 og Magasinet. (Foto: Faksimile: DN.no) Mer...

Under «Dagens avis» er alle de siste blabare utgavene av avisen, D2 og Magasinet samlet.

Søkefunksjon, innlogging og kjøp av abonnement ligger til høyre i menylinjen.

Den sorte stripen helt øverst på siden gir et raskt overblikk over den siste utviklingen på Oslo Børs, i oljeprisen og i rente- og valutamarkedet. Stripen utvides med de siste nyhetene fra DN Investor og flere nøkkeltall ved å klikke på «mer» til høyre. Her er det også lenke videre til DN Investor.

Den nye DN Investor-stripen helt øverst på DN.no kan utvides til å vise de siste markedsnyhetene og oppdaterte nøkkeltall fra finansmarkedene.
Den nye DN Investor-stripen helt øverst på DN.no kan utvides til å vise de siste markedsnyhetene og oppdaterte nøkkeltall fra finansmarkedene. (Foto: Faksimile: DN.no) Mer...

Innholdet på forsiden er samtidig organisert på en ny måte som gir raskere oversikt og som gjør det lettere å finne frem.

Blant de øverste sakene vil det ligge et element som gir deg en rask oppdatering på den siste utviklingen i nyhetsbildet.

Høyt oppe på forsiden vil du også alltid finne de siste markedsnyhetene fra DN Investor.

Kommentarene fra DNs egne kommentatorer har fått et helt nytt utseende og er lette å kjenne igjen med blå bakgrunn.

Innholdet fra D2, Magasinet, Smak og DNtv har også fått nye etiketter på forsiden. Det samme gjelder alt pluss-stoffet som er forbeholdt DNs abonnenter.

Vi vil gjerne høre hva du synes om nye DN.no. Du kan sende oss kommentarene dine her.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjekk triksene som gir deg raskere oversikt over nyhetsbildet
Slik får du mest ut av nye DN.no.
01:40 Min
Publisert: