Norges største dagligvarekjede, NorgesGruppen, klatrer på DN500-listen over landets aller største selskaper. Med 67,3 milliarder kroner i omsetning havner selskapet på en femteplass, foran tungvektere som Hydro, DNB og Statkraft. Dagligvaregiganten økte omsetningen med 8,6 prosentpoeng fra i fjor og konsernsjef Tommy Korneliussen mener tallene snakker for seg selv:

- Priskonkurranse preger hverdagen vår, og kundene belønner butikkene våre. Slik bør det være. Vi får ingenting gratis, sier Korneliussen.

De største ble større

Han trekker frem god drift, gode kjedekonsepter og flere varer over dageligvarekjedens engrossvirksomhet, ASKO, som hovedgrunner til at omsetningen nå har økt.

- Dette er ytterst viktig for en bransje med så lave marginer, sier han.

DN500-listen viser at konkurrentene Coop og ICA har falt. Coop fra 17. til 18. plass og ICA fra 35. til 38. plass. Reitangruppen klatrer i likhet med NorgesGruppen én plass, fra 8. til 7. og er dermed kun to plasser bak NorgesGruppen.

- Vi spiser ikke konkurrenter

Alt av NorgesGruppens omsetningsvekst har derimot ikke gått utover konkurrenten, ifølge Korneliussen, som likevel ikke legger skjul på konkurranselysten.

- Markedet vokste noe i fjor. Og vi gjorde det bra i konkurransen om kundene og nye butikker. Vi spiser ikke konkurrenter, men elsker konkurranse, sier han.

I 2013 økte Norgesgruppen markedsandelen med 0,8 prosentpoeng, noe Korneliussen overfor DN beskrev som betydelig. I tillegg er budsjettmålet for 2014 en omsetning på mer enn 70 milliarder kroner.

- Rykker dere i fra konkurrentene?

- Vi har mer enn nok med å gi ris og ros til egne forretningsområder, om jeg ikke også skal kommentere konkurrenter – det får andre eventuelt ta seg av, sier Tommy Korneliussen.

hans.iver.odenrud@dn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.