Telegiganten Telenor ligger på andreplass på DN500-listen over Norges største selskaper. Omsetningen vokste med moderate 2,3 prosent i 2013, mens driftsresultatet steg med hele 121 prosent. Kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor har høye ambisjoner nå som den digitale hverdagen spres globalt.

- Overgangen fra tradisjonelle taletjenester til bruk av mobil data representerer en solid vekstmulighet for Telenor.  I mange av de landene der Telenor er til stede finnes det ingen alternativer til mobiltelefonen hvis folk ønsker tilgang til internett.  Vi vet at tilgang til internett stimulerer økonomisk vekst, sier Mandelid.

- Derfor har vi som ambisjon om å tilby internett til alle. Dette krever at vi tilbyr relevante tjenester som alle har råd til å benytte, legger han til.

Han mener selskaper som Google og Facebook blir viktige for å nå det målet.

- For å stimulere økt bruk av internett arbeider vi aktivt med globale partnere som Google og Facebook.  I Norge gjør vi årlig betydelige investeringer i et av verdens mest avanserte nettverk, slik at kundene kan nyte godt av høye hastigheter og stor kapasitet, sier Mandelid.

- Største kundevekst på to år

Telenor er en av verdens ledende tilbydere av tjenester innenfor mobiltelefoni. Konsernet har i dag 172 millioner kunder og virksomheter i 13 land i Europa og Asia.

- Konsernet har hatt en solid start på året med den største kundeveksten på to år og en omsetning i første kvartal på 26,5 milliard kroner.  I Norge investerer Telenor årlig over 4 milliarder kroner for å sikre norske kunder tilgang til telefoni og bredbånd, sier Mandelid.

Vil vokse i Myanmar

Telenor er med sin andreplass det mest stabile selskapet på topp ti-listen. Det lå også på andreplass i fjor og fjorfjor. Kommunikasjonssjefen mener særlig vekst i Asia skal trekke selskapet i riktig retning i årene fremover.

- Telenor har i løpet av de siste 15 årene etablert seg som en suksessfull operatør i Asia. I dag er konsernet den største vestlige mobiloperatøren med tilstedeværelse i mer enn ett Asiatisk marked, sier Mandelid. 

- Asia representerer i dag nesten halvparten av konsernets samlede inntekter på mobiltelefoni. I 2014 vil vi også levere tjenester til Myanmar, hvor vi sikret lisens i konkurranse med 91 andre mobiloperatører, legger han til.

 

Her kan DN500-listen bestilles:

http://www.forvalt.no/dn500/

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.