Hallgeir Martin Lundemo, som er bestekamerat og hybelvert for langrennstjernen Petter Northug, ble i fjor utfordret i et ekstremløp på alle Meråkers 26 fjelltopper over 1 000 meter, skriver Langrenn.com

Starten gikk tirsdag klokken 0700. Klokken 1300 i dag lå løperne syv minutter bak rekordskjemaet.

Her kan du se hele løpsskjemaet for distansen som er på hele 225 kilometer

Liker utfordringer
De som hadde gleden av å bli kjent med Lundemo under 71-grader nord på TV-Norge i fjor høst vet at han ikke går av veien for en utfordring, og han kom seg igjennom kraftprøven på 38 timer 19 minutter og 33 sekunder.

Han tok ikke skrekken, og satser alt på ny rekord.

- Det blir et nytt rekordforsøk, hvor jeg har fått med meg både Petter-, Tomas- og Even Northug som hjelpeløpere, sier Lundemo til Langrenn.com.

Mange trakk seg
I utgangspunktet var det annonsert duell mellom Lundemo og langrennsveteran Odd-Bjørn Hjelmeset.

Team United Bakeries-løper Anders Myrland var også nevnt i forhåndsnakket. Men med under 24 timer til start er det bare den offensive unggutten Per Kristian Nygård fra Vestre Spone som våger å prøve seg mot Lundemo og hans ”Team Northug”.

Nygård mangler lokalkunnskapen til sin konkurrent, men likevel har han de beste forutsetninger for å finne frem.

- I år har vi fått utarbeidet et nytt turkart, som kan være til god hjelp for å finne bedre fram, det blir spennende å se om det kan hjelpe oss på veien mot ny rekord, sier Lundemo, som er rekordholder enn så lenge.

Følges på nettet
Hvordan det går i den spennende duellen mellom lokalkjente Lundemo og unge, uredde Nygård kan du følge på her på det lokale nettstedet merakertiltopps.no. Her vil det bli lagt ut passeringstider for hver fjelltopp de besøker underveis i løpet.

Les mer på Langrenn.com:Løper seg i form til skisesongen

-Gud bedre, mannen var gal(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Bli medlem av Flytsonen