Dagens Næringsliv og Bedriftsidretten skal sammen kåre «Norges sprekeste bedrift».

 

Alle kan være med
Konkurranseperioden er fra nå og frem til mai 2011. Alle virksomheter kan delta; små og store bedrifter, private og offentlige.

Prisen tilfaller den eller de virksomheter som har arbeidet målrettet og har satt i gang ekstraordinære tiltak for å motivere medarbeidere til fysisk aktivitet i løpet av konkurranseperioden. Vi er ute etter hva arbeidsgiver faktisk legger til rette for.

Her kan du melde på din bedrift i konkurransen

Konkurranseregler

1. Alle virksomheter kan delta! Vi kårer vinnere i seks kategorier:
a. Inndeling mellom privat og offentlig
b. Inndeling i liten, mellomstor og stor bedrift

2. Prisen tilfaller de virksomheter som oppfyller nedfelte kriterier, som har arbeidet målrettet og med engasjement med helsefremmende innsats, og som har satt i gang ekstraordinære tiltak for å motivere medarbeiderne til en sunnere livsstil.

3. Vi er ute etter å måle hva arbeidsgiver faktisk legger til rette for.

4. Kriteriene skal omfatte følgende: Visjon, strategi, organisasjon og tiltak. Juryen vil vurdere følgende tiltak, men helhetsvurderingen blir utslagsgivende:
a. Tiltak må omfatte et eller flere av følgende områder; kosthold, tobakk, og fysisk aktivitet
b. Gjennomføring av kartlegging blant ansatte hva de ønsker av aktivitet.
c. Gjennomføring av formtest blant ansatte
d. Veiledning av fagpersonell
e. Egne nettsider for registrering av aktivitet
f. Bedriftsidrettslag
g. Avsatt tid for trening i arbeidstiden
h. Gjennomført aktivitetskampanjer eks; Sykle til Jobben, Aktiv med Jobben, andre aktivitetskampanjer.
i. Organisere felles aktiviteter*
j. Pausegym
k. Kursing av ansatte innen fysisk aktivitet, kosthold, tobakk.

Kartlegging i mai 2011
Som påmeldt i konkurransen ”Årets sprekeste bedrift”, vil dere motta en ny undersøkelse primo mai 2011. Ved hjelp av denne undersøkelsen vil vi kartlegge hvilke helsefremmende tiltak dere har gjennomført, og hvilke resultater dere har oppnådd.

Dere vil blant annet bli bedt om å oppgi andel av de ansatte som deltar i tiltaket i bedriften, beskrive hvilke tiltak arbeidsgiver har tilrettelagt for, angi andel av omsetning som benyttes til helsefremmende tiltak og beskrive hvordan arbeidet er nedfelt i virksomhetens planverk

Juryen
På bakgrunn av dette vil en jury kåre vinnere i de seks klassene.

Juryen består av følgende personer: Næringsminister Trond Giske, tidligere landslagstrener i håndball Marit Breivik, næringslivsleder Celina Midelfart, generalsekretær i Norges Bedriftsidrettsforbund, Svenn Erik Bolle og sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve

Sekretariat
Har du spørsmål om konkurransen kan du kontakte sekretariatet her: sprekest@bedriftsidrett.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meld på din bedrift her