Sjefen i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum, har vært gjennom en voldsom forvandling fra sofagris til treningsnarkoman.

Overgangen fra passiv til aktiv har kostet flesk. Nå trener han fem ganger i uken, og har redusert vekten med 25 kilo.

- Hvem skulle tro det for to-tre år siden? Jeg var jo helt inaktiv i 12-13 år og veide oppimot 110 kilo, sier banksjefen mens han kjører en morgenøkt i trimrommet på Bristol Hotel før møtet med andre sparebanksjefer i hovedstaden.

 

I år har han løpt to maraton. Under Frankfurt Maraton for tre uker siden presset han tiden ned i sterke 3,29.

Mens han for to-tre år siden knapt greide å løpe to kilometer uten å stoppe, går det unna i mil etter mil når 44-åringen knyter på seg joggeskoene og fyker av gårde langs veiene hjemme i Grong.

Supersprek bank
På jobben i banken i Nord-Trøndelag er han ikke akkurat alene om å drive fysisk aktivitet. Hele 34 av de 35 bankansatte er med på et treningsopplegg der de fører treningsdagbok og konkurrer både internt og med andre banker i Midt-Norge.

Derfor var det helt naturlig for Grong Sparebank å melde seg på i konkurransen ”Norges sprekeste bedrift”, som DN arrangører sammen med Norges Bedriftsidrettsforbund.

- En morsom konkurranse som vi bare måtte være med på, sier banksjef Jon Håvard Solum.

Sterk bank-konkurranse
Grong Sparebank er av fire banker som allerede har meldt seg på ”Norges sprekeste bedrift”. Nå har de som mål å bli best i bankklassen.

Les også: DN kårer "Norges sprekeste bedrift"

Banksjef Solum er stolt av innsatsen til sine kolleger. De trener i gjennomsnitt 17 timer i måneden, fordelt på spinning, løping, ski, fjellturer og en rekke andre aktiviteter. Sist vinter deltok to tredeler av de ansatte i Flyktningerennet på ski.

- Målet er aktivitet på alle måter og alle nivå. Vi har aldri hatt så veldig høyt sykefravær, men det falt fra rundt 4 prosent til kun 2,1 prosent i 2009, så det er ikke tvil om at trening gir resultater, sier banksjef Jon Håvard Solum.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

4 minutter er nok!

Her er maten som gir maks effekt av treningen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i god form med Flytsonen