Håvard Thelle ligger godt pakket inn i håndklær på massasjebenken på Sats i Nydalen. Massør Monika Lillevik gir støle nakke- og skuldermuskler lindring etter en intens økt på treningssenteret en etasje over. På 15 sentre satser nå treningskjeden på massasje.

- Dette har for meg lite med behag og velvære å gjøre. Ved hjelp av massasje restitueres jeg hurtigere og kan raskere ta en ny treningsøkt, sier Thelle til DN Aktiv.

Thelle trener tre til fem ganger i uken. Alle uten en på et senter.

 

- Med familie er det begrenset med tid og den må utnyttes maksimalt. Når jeg har vært her på senteret og fått sure muskler er det veldig effektivt å gå ned en etasje og få massasje. Det letter godt på økta og jeg føler meg raskere uthvilt, sier han.

Aktiv hvile
Men det er ikke det eneste poenget med massasje i forbindelse med en treningsøkt mener massør Monika Lillevik.

- Med regelmessig massasje kan man forebygge og finne underliggende årsaker til skader. Spenninger som kan bli skader blir tatt hånd om, og ved en liten skade kommer man raskere tilbake. I dete hele tatt er det viktig å velge aktiv hvile etter en hard treningsøkt. Massasje og badstu er mine favoritter, sier Lillevik.

- Ikke et must
Fysioterapeut og avdelingsleder Eli Moeng på Hjelp24 NIMI på Ekeberg forteller at de ikke bruker massasje like mye som tidligere i forbindelse med restitusjon av idrettsutøvere og pasienter.

- Massasje er nok mye velvære. Men det er klart at massasje gir avspenning. Det gjør også at man kan få en bedre opplevelse av treningsøkten, sier hun.

Hun mener at oppvarming, riktig uttøying og variert trening har større effekt for en mosjonist enn massasje.

- Men alle som har syklet Trondheim-Oslo og etterpå fått massasje kan underskrive på at det løser opp i muskulaturen. Velbehag er noe alle er glad i og kan nyte, understreker Moeng.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Les også: Alderen tynger?: Tåler tøffere trening enn du tror

Betaler 100.000 kroner for luksus-trening

Bygger kropp på Wall Street-vis (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktiv og Flytsonen