Råskinnet er ekstremløpet som går i terreng en vanligvis holder seg langt unna.

På lørdag ventes over 1000 til start.

Knalltøff løype
- Løypa er ikke så lang, men vi prøver å finne ufattelige seige partier med myrer der man synker god nedi, og flere solide stigninger, sier løpsgeneral Per Morten Hoff til DN Aktiv.

Det er snart påmeldt 900 deltakere, en fordobling fra i fjor.

Årets løype blir knalltøff, hevder arrangøren.

Sugende og kaldt
- Man skal blant annet løpe både opp og ned en gammel hoppbakke i Maridalen. Tælen forsvinner normalt i myrene rundt denne tiden, og det blir sugent og kaldt, sier Hoff.

Så kaldt kan det bli, at man blir anbefalt å løpe i lange tights eller lette orienteringsklær. Ikke shorts, slik skiløper Anders Aukland fikk erfare i fjor.

- Anders hadde en ganske romslig ledelse helt til han skulle krysse nordenden av Sognsvann. Han stivnet og greide ikke å holde farten etter møtet med det iskalde vannet. Med langbukser holder man varmesirkulasjonen litt bedre, forklarer Hoff som samtidig fraråder å løpe i vanlige joggebukser:

- De kan fort veie 25 kilo i mål.

Kvalik for ekstremløp
Råskinnet ble arrangert for første gang for 15 år siden etter at Per Morten Hoff og flere andre løpere deltok i det svenske ekstremløpet ”Tjurruset” (oksesleppet), og ble inspirert til å lage noe tilsvarende på hjemmebane.

- Nytt av året er at Råskinnet er kvalifiseringsløp til Fishermans Friend Strongman Run i Tyskland. De tre beste løperne får dekket reise og opphold til dette løpet som regnes som EM i ekstremløp, forklarer Per Morten Hoff.

Paradoksalt nok har den eneste alvorlige skaden i det norske ekstremløpet skjedd på flatmark og jevnt gressunderlag. Deltakeren tråkket over og brakk ankelen.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

- Smerte er en nytelse!

<b>Løper halvmaraton før frokost </b>

<b>40-åringene kupper triathlon</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktiv klubb