Til helgen arrangeres Nordsjørittet med 12..000 påmeldte deltagere.

TV-aksjonen
Rittleder Eli Orre sier til DN Aktiv at arrangøren ønsker mer ”charity” inn i idretten og har derfor fått med seg NRK-profil Jon Almaas og Kaizers-vokalist Jan Ove Ottesen til å lede hvert sitt lag for TV-aksjonen.

- Det er 300 på hvert av lagene og billetten kostet 800 kroner. Alt dette går rett til TV-aksjonen, forteller hun til DN Aktiv.

Almaas og Ottesen har etter sigende tatt kapteinrollen meget seriøst og skal ha sendt ut flere motiverende mail til lagkameratene.

Intern konkurranse
- Det bygger seg opp til en intern konkurranse dem i mellom. Det skal konkurreres om best gjennomsnittstid på lagene, sier Orre, som legger til at det opprinnelig var Kjersti Grini som skulle lede det ene laget, men den tidligere håndballstjernen måtte melde forfall.

Jan Ove Ottesen sier til Stavanger Aftenblad at han heller trener ofte enn lenge og hardt.

Trener mye
- Trening er fort gjort. Du kan jogge rett ut fra huset og være tilbake i dusjen 30 minutter seinere. Det funker ikke for meg å si at jeg skal trener 2-3 ganger i uken. Derfor er innstillingen mentalt at jeg skal trene hver dag.

- Trening skal være en del av hverdagen på samme måte som frokost, lunsj, jobb, middag og soving. I praksis blir det til at jeg trener 4-5 ganger i uken, og hvis jeg ikke får tid til å trene en dag, er det viktig at det blir trening dagen etter, sier Ottesen til avisen.

Nordsjørittet ar Norges nest største sykkelritt og har 450 påmeldte lag, hvorav over 400 er bedriftslag. NRK vier rittet syv timers nettsending fra halv elleve søndag.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>- Som å sykle i sjokoladesaus</b>

<b>Vil skape sykkelboom i Sverige</b>

<b>Råtass til 120.000</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb