26 Peaks Extremety Race er ansett å være verdens hardeste non-stop fjelløp. Det er 225 kilometer langt og til nå har kun én deltager fullført konkurransen - arrangør Hallgeir Martin Lundemo, som naturlig nok også innehar rekorden på 38 timer og 19 minutter.

Alle fjelltoppene ligger på over 1000 meter.

Tøffere i år
I år har flere bestemt seg for å ta steget inn blant den harde kjerne.

- Vi har fått med oss Chris Forne, tidligere verdensmester i multisport, sier Lundemo til DN Aktiv.

Forne er fra New Zealand og er godt kjent i ekstremløp-kretsene, og Lundemo er overbevist om at rekorden på 38 timer ikke står etter årets løp.

- Tøffest i verden
- Jeg regner med 10-15 deltagere på 26-peaks konkurransen. Med Forne på startstreken tror jeg i alle fall én kommer til å fullføre. Dette er det tøffeste løpet i verden, og utrolig kult at flere ekstreme deltagere nå ønsker å være med.

For å komme gjennom kraftanstrengelsen mener Lundemo man må ha råsterke bein, sterk psyke og flaks.

- Med flaks mener jeg at man må unngå smårusk underveis. For mange uhell nytter ikke under et slikt løp. Men det sier seg selv at å løpe opp og ned 26 fjelltopper kan by på problemer. Det gjelder bare å minimalisere dette, sier han.

I fjor sommer prøvde 43-åringen å sette rekord med å bestige de 26 fjelltoppene på 38 timer. Det var veldig dålrig vær under konkurransen, og etter 30 timer måtte Lundemo gi seg.

Les mer: - Nå er jeg helt tom

Folke-varient
Den ”folkelig” varianten av ekstremløpet - Meråker Mountain Challenge - har til nå over 100 påmeldte deltagere. Dette går over ni fjelltopper og er 105 km langt.

- Vi er kanonfornøyd med den interessen arrangementet har, forteller Lundemo som torsdag skal ut på treningstur med Northug for å komme i form til konkurransen.

Arrangementet starter 9. juli.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Hjelper kamerat med rekordforsøk</b>

<b>Slik trener en ekte hardrocker</b>

<b>Rush for å teste kondisen på nett</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb