Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Gunnar Bløndal
Gunnar Bløndal les mer

Trening

Slitent, svett og røft

Hun liker å trene i slitne lokaler med stål og lukt av svette. - Basic er best, sier Vendela Kirsebom.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Hun er kåret til en av verdens vakreste og mest sexy kvinner, har vist undertøy for Victorias Secret og prydet forsiden til Sports Illustrated opptil flere ganger siden hun ble oppdaget av Eileen Ford som 13-åring. Etter ti år som supermodell i USA, hoppet hun av motekarusellen for å vie seg til familie og en ny karriere i Norge.

I dag fronter hun sin egen smykke- og brillekolleksjon, skriver bøker, og er i ferd med å lansere en hudkremserie som bærer hennes egen signatur.. Fra sitt hjem på Nesodden vedlikeholder hun formen ved å trene slik hun alltid har gjort: «Rambo-style».

 

- Det verste jeg kan tenke meg er helsestudioer fylt opp med sminkede, solbrune, perfekte mennesker. Nei, da vil jeg heller trene med svette kroppsbyggere og motorsykkelgjengen her, sier hun med henvisning til naboene, som har bygget treningsstudio til motorsykkelgjengen i et uthus på tomten.

Spiser alt
Vi er omkranset av skog, fjordutsikt og to rufsete skogkatter, den ene en rasekatt som er allergisk mot sitt eget spytt, den andre en løskatt som tåler det meste ifølge matmor. Kirsebom er også hardfør. Under «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» viste hun seg som seigere og sterkere enn de fleste. Likevel innrømmer hun at mye har mye skjedd siden hun figurerte i badedrakt på forsiden av amerikanske Sports Illustrateds årlige og tradisjonsrike Swimsuit Edition.

- Min datter på elleve år låner mine gamle kjoler, som jeg aldri mer kommer til å skvise meg inn i, ler hun og heller helmelk i kaffen.

Helmelk til kaffen
- Vet du, jeg får ofte hevede øyenbryn når jeg ber om helmelk til kaffen. Alle tror jeg slanker meg hele tiden fordi jeg har vært modell.

- Går du på lavkarbodiett?

- Nei, nei! Jeg spiser alt, bare det er godt og sunt, sier hun.

Digger løping
Kirsebom prøver å holde treningsregimet ute i friluft

- Jeg elsker å løpe. Det er stort sett det jeg driver med. Alene i skogen bak her, eller ned bakken til sjøen og opp igjen..

Intervalltrening heter det visst, sier hun lett spørrende på vei ned til sjøen, hvor skoleskipet Christian Radich siger innover mot Oslo med bare master.

 

- Er løping alt som skal til?

- Det og styrketrening. Idag får jeg ikke alltid tid til det, men jeg prøver. Da jeg holdt på som verst under modelltiden trente jeg rundt fem ganger i uken, ofte med min personlige trener, hvilket var uvanlig å ha Norge den gangen.

Trente med proffene
- Da jeg bodde i Los Angeles var vi ofte på UCLA og trente sammen med eliteutøverne i friidrettsmiljøet der. Fantastisk moro å løpe, svømme og løfte vekter med proffene, sier hun..

Da hun siden flyttet til New York, fortsatte hun å oppsøke de tøffeste treningsstudioene mellom joggerundene i Central Park..

- Jeg liker at det er helt basic. Litt slitent, svett og proft. Det er det som funker for meg, sier hun.

- Men det hender jeg tar endel situps etter løpingen. Helt vanlige situps. Av og til blir det også Yoga. Yoga og Pilates var en fast del av mitt treningsprogram da jeg var på høyden av modellkarrieren, avslutter hun.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Vant over døden

Bli 10 år yngre med trening

Kom i toppform på 90 dager

Nå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb

Aktiv Trening
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.