Forskning ved University of Exeter, publisert i tidsskriftet Medicine & Science in Sports & Exercise, viser at å drikke rødbetjuice kan forbedre tiden til konkurransesyklister, skriver Science Daily.

- Dette er første gang vi har studert effekten av det høye nitratnivået i rødbetjuice på konkurransesyklister, sier professor Andrew Jones.

- Resultatene viser en forbedring i ytelse på konkurransenivå som kan utgjøre en reell forskjell, særlig i et arrangement som Tour de France, hvor marginene ofte er små, sier Jones.

I studien ble ni mannlige konkurransesyklister bedt om å sykle to tempodistanser, på 4 og 16,1 kilometer to ganger hver. Før den ene konkurransen fik de en halvliter vanlig rødbetjuice, før den andre testen ble de servert en halvliter juice der nitratet var fjernet.

Resultatene var slåene:

I gjennomsnitt var rytterne 11 sekunder raskere på distansen på 4 kilometer etter å ha drukket vanlig rødbetjuice, og 45 sekunder raskere på distansen på 16 km.

Rødbetjuice er en naturlig kilde til nitrat, som antas å være hovedgrunnen til prestasjonsforbedringen. Forskerne mener nitrat utvider blodårene og øker oksygentilførselen til musklene, og tidligere studier viser også at det reduserer blodtrykket.

Nå dine treningsmål med DNAktiv Klubb!

Les mer fra DN Aktiv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Ikke gjør som Lance

Råtass til 120.000