Norseman 2011 begynte som et klissvått mareritt i Hardangerfjorden. Da startskuddet gikk fra ferjen klokken 05.00, var sjøen rolig og regnskyene bare truende. Men to timer senere åpnet himmelen seg og bølgene skvulpet litt for friskt rundt de vel 250 deltakerne i våtdrakt og knallgrønne badehetter.

Etter at mange av deltakerne hadde vært ute i vannet i makstiden 2,5 timer, måtte arrangøren si stopp og lot rundt 25 deltakere bryte.

- Det var ikke forsvarlig å la dem fortsette, sier prosjektleder Dag Oliver i Norseman Xtreme Triathlon til DN Aktiv.

- Sånt har vi aldri opplevd før, men vi hadde ikke noe valg,





 

Knuste konkurrentene
Siden viste heldigvis Hardanger seg fra en langt mer solfylt side, og da den amerikanske Ironman-legenden Tim Deboom strakk armene over hodet på Gaustatoppen, var han målløs av begeistring over den norske naturen.

- It's stunning! Jeg må tilbake til Norge en gang, men i dag har det vært veldig tøft. Mye tøffere enn jeg så for meg. Og jeg var ikke sikker på seier før jeg var nedi steinrøysa her, innrømmer han.

Amerikaneren knuste imidlertid konkurrentene og var langt foran nestemann på resultatlisten.

Han ble klokket inn til tiden 11.18.52 - en knallsterk tid. Da hadde han gjennomført 3,8 kilometer fjordsvømmimg, 20 mil på sykkel i tunge motbakker og en brutal maraton opp til Gaustatoppen.

Tom Remman ble beste nordmann på 3.plass.

Susanne Buckenlei fra Tyskland imponerte og vant kvinneklassen for tredje året på rad.

Se hele resultatlisten på Norseman Xtreme Triathlons nettside.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.