EIDFJORD/HARDANGERVIDDA/GAUSTATOPPEN: I desember ifjor sa 29 år gamle Hilde Hoff at hun var villig til å bortprioritere et sosialt liv for å trene 650 timer og bli best i verdens hardeste Ironman. Det skulle hun gjøre ved siden av en krevende fulltidsjobb som designer.

- Det gikk bare ikke. Man når et visst nivå, så sier det stopp. Jeg vil drikke vin, jeg vil kose meg og jeg vil ha et sosialt liv. Derfor havnet jeg på 550 treningstimer. Så får vi håpe at det holder! sa en spent Hilde Hoff på ferjen ut til Norseman-start natt til lørdag.

Les også: Jager topp-plass i Norseman

Men tydeligvis var treningsmengden nok, for allerede under den svært utfordrende svømmeetappen i høye bølger i Hardangerfjorden viste Hilde Hoff muskler. Hun svømte inn til en knallsterk tid og syklet deretter så det suste over Hardangervidda, Imingfjell og til andre skiftesone i Austbygde i Telemark.

- Det gikk kjempefort! Jeg følte at jeg hadde full kontroll på svømmingen og leverte en kjempebra sykkelinnsats. Da jeg skiftet til løpesko lå jeg på 4. plass, men så var det to jenter som passerte meg i steinrøysa opp til Gaustatoppen. Klart det var litt surt, men løping er ikke min sterkeste side, så det var ikke noe å gjøre ved, sier en strålende fornøyd Hilde Hoff.

 

- Du satte deg et tøft mål om et ekstremt antall treningstimer. Det røk, likevel gjorde du det langt bedre i år. Hvorfor?

- Ifjor kom jeg på 7. plass, men kvinnefeltet var mye sterkere i år, derfor er en 6. plass langt sterkere enn en 6. plass ville vært i 2010, sier Hoff. Hun havnet i mål på 14 timer og 24 minutter - 12 minutter raskere enn ifjor. Og da må det også tilføyes at sykkeletappen i år var to mil lenger.

Også Marit Storeng hadde god grunn til å smile bredt etter målgang. Ifjor havnet hun på 170. plass og fikk dermed ikke lov til å fullføre helt opp til Gaustatoppen. - Bittert, innrømmet hun da. Fjorårsinnsatsen gjorde Marit Storeng skuffet og ordentlig nedfor, men de bratteste bakkene i sykkeletappen ble for harde.

Les mer: Hevnaksjonen sprakk

I år gikk det langt, langt bedre: Tiden 14.51.36 holdt til en 7. plass i kvinneklassen.

  - Jeg er så fornøyd! Ifjor svømte jeg for livet, jeg svelget masse vann, og det var helt tragisk. I år gikk svømmingen over all forventning, jeg hadde mye bedre kontroll og holdt bra tempo hele veien til tross for en del kaos underveis. Også syklingen gikk veldig bra, jeg lå langt foran eget tidsskjema tidlig og var nummer 93 ut av andre skiftesone. Ifjor lå jeg på 180. plass samme sted, så det må man jo si er en kraftig forbedring!

Målet hennes i år var å være blant de 160 beste og få løpe opp til selve toppen. Det klarte hun med glans.

- Alt annet var en bonus, men jeg har jo trent mye i år og jeg har trent veldig målrettet. Flere korte og mer intensive økter har tydeligvis hjulpet, forteller hun.



Les også: Ironman-legende knuste alle i verdens vakreste mareritt

Høy sjø ga Norseman-panikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.