- Utrolig kjekt å vinne, og en fantastisk anerkjennelse, sa administrerende direktør i Bayes Risk Management, Per Christian Øyan, da han mottok den ene prisen av jurymedlem og utdeler Celina Midelfart.

Alle til topps
Selskapet vant klassen for små, private bedrifter. Det store målet har vært å få alle de 24 ansatte med på et tilbud om fysisk aktivitet, og målet ble nådd da alle sto på toppen av Kjerag (1100 m) tidligere i sommer.

Kåringen "Norges sprekeste bedrift" er et samarbeid mellom Dagens Næringsliv og Norges Bedriftsidrettsforbund. Selve konkurransen ble gjennomført fra november 2010 til mai 2011. Deltagerne har konkurrert i fem klasser, og 20 bedrifter var med i finalen.

5 klasser
Prisene ble delt ut i Dagens Næringslivs lokaler, og de gikk til Bayes Risk Management, Jølstad Begravelsesbyrå, Alcoa, Statens Landbruksforvaltning og Vinje kommune.

 

Prisene tilfaller den eller de virksomheter som har arbeidet målrettet og har satt i gang ekstraordinære tiltak for å motivere medarbeidere til fysisk aktivitet i løpet av konkurranseperioden.

Juryen har bestått av næringsminister Trond Giske, tidligere landslagstrener i håndball Marit Breivik, næringslivsleder Celina Midelfart, generalsekretær i Norges Bedriftsidrettsforbund, Svenn Erik Bolle og sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve.

Full fart i Mosjøen
Produksjonsbedriften Alcoa i Mosjøen vant klassen for store bedrifter i privat sektor.300 av 420 ansatte er med på ulike treningsaktiviteter.

- Vi satte i gang et prosjekt med fysisk aktivitet for fullt i fjor, og det har vært en fantastisk engasjement, sier prosjektleder Ottar Simonsen, som var både glad og rørt over tildelingen.

Her er de 5 vinnerne med juryens begrunnelse:

Privat liten bedrift: Bayes Risk Management
Vinneren har en meget bevisst strategi for å stimulere til sunn livsstil, samhold og fellesskap gjennom mange forskjellige aktivitetstilbud, og har greid å aktivisere alle sine 24 ansatte. De hadde tidligere 50 prosent oppslutning om aktiviteter som fotball, innebandy, squash og styrketrening, men gjennom et nytt tilbud om klatring nådde de målet om 100 % oppslutning. Det store målet var å få alle ansatte opp på fjellplatået Kjerag, og det ble gjennomført for halvannen uke siden (!)

Privat mellomstor bedrift: Jølstad begravelsesbyrå
Denne bedriften har en strategisk og helhetlig tilnærming til trening og fysisk aktivitet. Tiltakene er forankret i hele bedriften gjennom ledelsen, bedriftshelsetjenesten, arbeidsmiljøutvalget og bedriftsidrettslaget. 78 av 85 ansatte deltar i en eller flere aktiviteter, og alt er kommet i gang etter lanseringen av ” Norges sprekeste bedrift”. Jølstad har gjennomført kurs om sunn livsstil, og 9 av 10 ansatte har greid å legge om livsstilen.

 

Privat, stor bedrift: Alcoa
Selskapet jobber målrettet med fysisk aktivitet og har satt i gang en rekke nye aktiviteter i løpet av konkurranseperioden. Dette skiller dem fra de nærmeste konkurrentene i denne klassen. Bedriften har vist stor evne til kreativitet og nytenkning for å utvide aktivitetstilbudet og få mer igjen for hver investert krone. 300 de 420 ansatte har deltatt i minst en aktivitet, og bedriften tilbyr også trening i arbeidstiden, samt kostholdskurs.

Offentlig mellomstor bedrift: Statens Landbruksforvaltning
Denne etaten tenker helhet og mangfold, og tilbyr de ansatte mange forskjellige aktiviteter, som innebandy, fotball og yoga. De har egne lag i konkurranser som Holmenkollstafetten, og Festningsstafetten. De legger stor vekt på lavterskel for å få alle med, og har eget bedriftsidrettslag.

Offentlig stor bedrift: Vinje kommune
Vinneren er en kommune som har greid å aktivisere hele 250 av sine 500 ansatte gjennom forskjellige tiltak som fjellturer, styrketrening, Sykle til Jobben, svømming, friskgruppe, og aktivitetsgruppe. Fjellturene er blitt populære blant de ansatte, og ansvaret for turene er fordelt mellom etatene i kommunene. Styrketreningen er organisert med fysioterapeut. Mange ansatte har begynt med fysisk aktivitet det siste året.

Les mer om konkuransen her:

<b>Helt sjef på maraton</b>

<b>Satser 14 millioner på trening i arbeidstiden</b>

<b>Her renner kiloene av</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i form med DN Aktiv klubb