En ny undersøkelse fra Danmark, som er offentliggjort på kongressen til European Society of Cardiology (ESC) i Paris, viser at menn som sykler med høy intensitet i gjennomsnitt lever 5,3 år lenger enn de som syklet med lav intensitet.

Middels intensitet på sykkelen gir menn 2,9 flere leveår. Kvinner lever henholdsvis 3,9 og 2,2 år lenger, viser den samme undersøkelsen som er gjengitt hos forskning.no

- Intensitet viktig
– Dette er spennende resultater som viser hvor viktig det er mer intensitet i treningen, sier Peter Krustrup ved Sport and Health Sciences, University of Exeter.

– En rekke nye treningsstudier har vist markant bedre effekter på oksygenopptak, hjertefunksjon, karfunksjon og blodtrykk ved intense fysiske aktiviteter som intervalløp og fotball, sammenlignet med aktiviteter med lav eller moderat intensitet, legger han til.

Han synes det er fornuftig å bruke 30 minutter om dagen på fysisk aktivitet, men anbefaler at man trener med høy intensitet minst to ganger i uken.

Den samme forskningsgruppen gjorde en lignende undersøkelse på fotgjengere for noen år siden. Resultatene viste at folk også lever lenger hvis de går turer med det de selv mener er høy intensitet.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>- Intervall best for hjertet</b>

<b>- Test formen din ofte</b>

<b>Sykling gir stor helsegevinst</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb