- Snømåking er litt som langrenn. Det er bra for utholdenheten, og er god trening for kjernemuskulaturen når du løfter med bena og bruker hele kroppen, sier forsker Kari Jørgensen ved K.G. Jebsen – Senter for hjertetrening ved Det medisinske fakultet, NTNU.

Intensivt
Snømåking kan være et godt alternativ til en god løpetur eller annen trening med høy intensitet, som løfter formen din raskt.

- Men det er utrolig viktig å gjøre det riktig, både for ryggen og av hensyn til hjertet. Vi vet jo at det er flere tilfeller av hjerteinfarkt rett etter store snøfall, sier hun til DN Aktiv.

NTNU-forskeren anbefaler folk å tenke på arbeidet med å fjerne snøen som en treningsøkt, dvs varme godt opp, ta det rolig i starten, kle seg godt, og gjerne holde på 20-30 minutter slik at du blir god og svett.

Pulsøkning
- Vi har ikke forsket konkret på hvor god effekt det gir, men bruker du pulsbelte vil du raskt se at det fungerer for å få opp pulsen, sier Kari Jørgensen.

Les også: 4 minutter hard trening er nok

Utfordringen for folk flest er at de kaster seg på snøskuffa uten å tenke på at snømåking er tungt og at de befinner seg i risikogruppen for hjertesykdom.

- Ta pauser
– Derfor er det særlig viktig at folk som ikke er vant til fysisk aktivitet tar dette på alvor. Uansett fysisk utgangspunkt må jo snøen bort, så det er måten dette utføres på som er viktig. Ta gjerne pauser underveis om det er mye snø som skal bort. sier Kari Jørgensen til NRK Trøndelag.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Får stålkondis med 30-15- intervaller

Finn den rette treningspulsen

- Den virkelige manndomsprøven (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb