Tidligere er det i en rekke studier påvist at inaktivitet hos middelaldrende øker risikoen for impotens. Nå viser en studie fra USA at den fysiske formen også påvirker seksuallivet til yngre menn under 40, ifølge trening.no

Undersøkelsen ble gjennomført på 78 mannlige urologistudenter mellom 18 til 40 år. Den ene gruppe var veldig aktive og trente med et kaloriforbruk på over 1400 kalorier per uke, mens den andre gruppen gjennomførte trening med et kaloriforbruk på under 1400 i uken.

Slappere uten trneing
Resultatene var tydelige: De minst fysisk aktive hadde dårlige evne til å få reisning, lavere nytelse ved orgasme og lavere total nytelse under samleie, skriver trening.no

De amerikanske forskerne sier at de trenger flere studier for å se om trening gir en langtidseffekt på menns seksuelle evner.

Sex sjelden høypuls
Det er også forsket på om seksuell aktivitet bedrer oksygenopptaket/kondisjonen, men her er resultatene noe nedslående:

Menn får sjelden puls over 130 under samleie, fremgår det av en rapport fra Harvard Medical School , med referanse til en undersøkelse der man har sammenlignet treningseffekten av seksuell aktivitet og løping på tredemølle.

For de fleste kan effekten på kondisjonen sammenlignes med å rake løv eller spille bordtennis, konkluderer forskerne ved Harvard.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>- Den virkelige manndomsprøven</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sprenger grenser med rå styrke

Tren bena først - bli sterkere i overkroppen

Kom i form med DN Aktivklubb