Tidligere forskning har vist at middelhavsdiett, basert på et høyt konsum av fisk og grønnsaker og et lavt forbruk av animalskbaserte produkter som kjøtt og melk, gir bedre helse. Nå viser fire studier fra Sahlgrenska akademiet i Sverige at de som spiser middelhavsdietten har en 20% høyere sjanse for å leve lenger.

- 20 prosent betyr i praksis at eldre mennesker som spiser middelhavsdietten lever 2-3 år lenger enn de msom ikke gjør det," sier Gianluca Tognon, forsker ved Sahlgrenska Academy ved Universitetet i Gøteborg.

Forskere har sammenlignet 70-åringer fra Gøteborg-regionen som spiser middelhavsdietten med andre som har spist mer kjøtt og animalske produkter.

Resultatene støttes av ytterligere tre studier som ennå ikke er publisert om middelhavskosten og dens helseeffekter. Den ene er utført på mennesker i Danmark, det andre i Nord-Sverige, og den tredje på barn.

- Konklusjonen er at det er ingen tvil om at en Middelhavsdietten gir bedre helse, ikke bare for de eldre, men også for ungdom," sier Gianluca Tognon.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Knusende dom over lavkarbo</b>

<b>Treningen som svir av flest kalorier</b>

<b>Her er kroppens favorittmat</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb