Fysisk aktivitet har mye å si for hvor mottakelig du er for infeksjoner - sammen med faktorer som genetikk, stress, ernæring og søvn.

Spaserturer beskytter
Moderat trening beskytter kroppen mot influensa og virussykdommer. Selv en rask liten spasertur fungerer for å holde vinterforkjølelse og influensa unna, understreker britiske forskere.

- Immunforsvaret vårt er ikke alltid så begeistret for tøff trening. Men moderat trening styrker kroppens forsvar mot forkjølelse, influensa og bihulebetennelse, sier professor Mike Gleeson ved University of Loughborough.

- Sofagriser har gjennomsnittlig risiko for å få infeksjon. Forskning viser at de som mosjonerer jevnlig på et moderat nivå, har 30-35 lavere risiko for å få luftveisinfeksjoner sammenlignet med inaktive, sier Gleeson.

Mangedobler risikoen
På den andre side øker risikoen for å bli syk etter en periode med langvarig og hard trening. Studier viser at det 2-6 ganger økt risiko for å utvikle en øvre luftveisinfeksjon uken etter en maraton.

- Årsaken er at man etter for eksempel en maraton reduserer ytelsen til de såkalte NK-cellene (Natural Killers), som er det viktigste våpenet kroppen har i kampen mot virusinfeksjoner, sier MIke Gleeson.



Les også: Lover rask formstigning på 7 uker

<b>Raste ned i buksestørrelser </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Råkjøret som får deg i toppform

Les flere treningssaker på DN Aktiv