Tredemøllekontoret - eller kontortredemøllen om du vil - skal øke den fysiske formen hos amerikanere i tidsklemma. Og - ifølge optimistene - øke produktiviteten.

Gjennom et omfattende PR-apparat lanseres nyvinningen i alle kanaler:

 



10.000 skritt om dagen
- Vårt mål er å starte en "revolusjon for fysisk aktivitet" og overbevise folk om at trim i jobbhverdagen bedrer helsen, humøret og produktiviteten, sier Steve Bordley, toppsjef i firmaet som lager kontortredemøllen "Trekdesk".

Firmaet laget de første tredemøllepultene i 2008, men har etter nyttår brukt store ressurser på å overbevise amerikanere med nyttårsforsetter om at dette er løsningen på å nå kampanjemål om å gå 10.000 skritt per dag.

Tredemølle på kontoret er ikke spesielt på vanlig i Norge, men noen har det.

DN skrev i går om ultraløper Per Gunnar Alfheim som har tredemølle på kontoret og løper inntil seks timer på den i strekk.

52-åringen driver bladet «Varmenytt», er innehaver av Alfheim Bladforlag og er en av Norges mest garvede ultraløpere. Både tredemøllen og romaskinen står ved pulten hans.

 

Løper i trusa
- Veien til mølla er kort, og jeg liker å løpe lenge inne på kontoret med lite klær. Det koster meg ingenting å dra av buksa og rive av meg sokkene, og det er ingen som ser meg, sier han.

- Bedre inne enn ute
Tredemølleløping er god trening. Mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim (30) mener faktisk det er mer effektivt å løpe på tredemølle enn ute. Her er hennes anbefaling for effektive økter på mølla

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Løp 238 km på tredemølle

Kristin (32) har superkondis- nå jaktes det på genene

Satser på Hollywood-trening (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.