Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Trening

Her kan du jobbe og trene samtidig

Den kommer selvsagt fra USA: en kontorpult med innlagt tredemølle.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tredemøllekontoret - eller kontortredemøllen om du vil - skal øke den fysiske formen hos amerikanere i tidsklemma. Og - ifølge optimistene - øke produktiviteten.

Gjennom et omfattende PR-apparat lanseres nyvinningen i alle kanaler:

 10.000 skritt om dagen
- Vårt mål er å starte en "revolusjon for fysisk aktivitet" og overbevise folk om at trim i jobbhverdagen bedrer helsen, humøret og produktiviteten, sier Steve Bordley, toppsjef i firmaet som lager kontortredemøllen "Trekdesk".

Firmaet laget de første tredemøllepultene i 2008, men har etter nyttår brukt store ressurser på å overbevise amerikanere med nyttårsforsetter om at dette er løsningen på å nå kampanjemål om å gå 10.000 skritt per dag.

Tredemølle på kontoret er ikke spesielt på vanlig i Norge, men noen har det.

DN skrev i går om ultraløper Per Gunnar Alfheim som har tredemølle på kontoret og løper inntil seks timer på den i strekk.

52-åringen driver bladet «Varmenytt», er innehaver av Alfheim Bladforlag og er en av Norges mest garvede ultraløpere. Både tredemøllen og romaskinen står ved pulten hans.

 

Løper i trusa
- Veien til mølla er kort, og jeg liker å løpe lenge inne på kontoret med lite klær. Det koster meg ingenting å dra av buksa og rive av meg sokkene, og det er ingen som ser meg, sier han.

- Bedre inne enn ute
Tredemølleløping er god trening. Mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim (30) mener faktisk det er mer effektivt å løpe på tredemølle enn ute. Her er hennes anbefaling for effektive økter på mølla

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Løp 238 km på tredemølle

Kristin (32) har superkondis- nå jaktes det på genene

Satser på Hollywood-trening

Aktiv Trening
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.