Ansatte som driver med fysisk aktivitet har bedre psykisk helse. De er mye bedre rustet for å unngå depresjoner og utbrenthet, viser en undersøkelse som er gjort blant et stort utvalg arbeidstagere i Israel.

Mer trening = bedre resultater
Trening fire timer i uken hadde best effekt. Deltagerne i denne gruppen halverte risikoen for å svekke sin psykiske helse sammenlignet med dem som ikke trente i det hele tatt.

1632 friske voksne i både privat og offentlig sektor deltok i undersøkelsen som foregikk gjennom en periode på ni år. De ble delt inn i fire grupper: den ene trente ikke i det hele tatt, den andre gruppen trente mellom 75 til 150 minutter per uke, den tredje fra 150 til 240 minutter i uken, og den fjerde gruppen trente mer enn 240 minutter per uke.

Depresjon og utbrenthet var tydelig mest fremtredende blant dem som ikke trente i det hele tatt. Jo mer fysisk aktive deltagerne var, jo mindre sannsynlig var det for at de skulle øke eller forverre sitt opprinnelige nivå av depresjon og utbrenthet tre år etter.

Les også: <b>Lover rask formstigning på 7 uker</b>

Stor effekt fra 150 minutter
Den store helsefordelen slo inn når deltagerne trente minst 150 minutter per uke. De håndterte hverdagen bedre, var mer effektive på jobben, og hadde bedre selvfølelse.

Hos dem som trener minst fire timer i uken var virkningen av utbrenthet og depresjon så godt som ikke-eksisterende, ifølge studien som er publisert i siste nummer av Journal of Applied Psychology.

- Fysiske aktivitet er et effektivt styringsverktøy for en arbeidsgiver, sier en av forskerne, Sharon Toker ved Tel Aviv University.

Han mener vidsynte arbeidsgivere kan ha nytte av å bygge treningssentre i bedriften, subsidiere medlemskap på treningssentre, eller stimulere de ansatte til fysisk aktivitet på andre måter.

Les mer på DN Aktiv:

<b>Kom i form med superkjapp intervalløkt</b>

<b>- Blir 20 år yngre med styrketrening</b>

<b>Treningen som gir deg flotte muskler </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.