Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Eeg, Jon
Eeg, Jon les mer

Trening

Trente ansatte fikser jobben bedre

Fysisk aktivitet hjelper veldig mot depresjoner og utbrenthet på jobben. Jo mer trening, jo bedre, viser en ny studie.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ansatte som driver med fysisk aktivitet har bedre psykisk helse. De er mye bedre rustet for å unngå depresjoner og utbrenthet, viser en undersøkelse som er gjort blant et stort utvalg arbeidstagere i Israel.

Mer trening = bedre resultater
Trening fire timer i uken hadde best effekt. Deltagerne i denne gruppen halverte risikoen for å svekke sin psykiske helse sammenlignet med dem som ikke trente i det hele tatt.

1632 friske voksne i både privat og offentlig sektor deltok i undersøkelsen som foregikk gjennom en periode på ni år. De ble delt inn i fire grupper: den ene trente ikke i det hele tatt, den andre gruppen trente mellom 75 til 150 minutter per uke, den tredje fra 150 til 240 minutter i uken, og den fjerde gruppen trente mer enn 240 minutter per uke.

Depresjon og utbrenthet var tydelig mest fremtredende blant dem som ikke trente i det hele tatt. Jo mer fysisk aktive deltagerne var, jo mindre sannsynlig var det for at de skulle øke eller forverre sitt opprinnelige nivå av depresjon og utbrenthet tre år etter.

Les også: Lover rask formstigning på 7 uker

Stor effekt fra 150 minutter
Den store helsefordelen slo inn når deltagerne trente minst 150 minutter per uke. De håndterte hverdagen bedre, var mer effektive på jobben, og hadde bedre selvfølelse.

Hos dem som trener minst fire timer i uken var virkningen av utbrenthet og depresjon så godt som ikke-eksisterende, ifølge studien som er publisert i siste nummer av Journal of Applied Psychology.

- Fysiske aktivitet er et effektivt styringsverktøy for en arbeidsgiver, sier en av forskerne, Sharon Toker ved Tel Aviv University.

Han mener vidsynte arbeidsgivere kan ha nytte av å bygge treningssentre i bedriften, subsidiere medlemskap på treningssentre, eller stimulere de ansatte til fysisk aktivitet på andre måter.

Les mer på DN Aktiv:

Kom i form med superkjapp intervalløkt

- Blir 20 år yngre med styrketrening

Treningen som gir deg flotte muskler

Aktiv Trening
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.