Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Per Thrana
Per Thrana les mer

Trening

Store summer for trening i egen bolig

Anders Bjerkøe Rasch-Olsen bygde sitt eget treningsrom hjemme og stortrives. Trenden er opp fra kjelleren, og inn i rom med store vinduer og dagslys. Her er tips for trimrom.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- Det koster jo litt, men er virkelig verdt det, sier Anders Bjerkøe Rasch-Olsen (40).

Han har investert i trimrom hjemme i huset på Haslum i Bærum. Det gamle lille innendørs svømmebassenget skulle vekk. Veggene var råtne og fuktskadene så omfattende at totalrenovering var eneste utvei. Valget sto mellom trimrom, nytt basseng, eller utleiedel.

– Barna var veldig for nytt basseng. Vi slo fort fra oss utleiedel, så det ble vel en slags mellomting, sier Rasch-Olsen og viser frem boblebadet og badstuen i den ene enden av rommet.

I tillegg har han beholdt dybden i det gamle bassenget i motsatt ende, og dermed fått mulighet til å reise klatrevegg.

– Den er nesten fire og en halv meter på det høyeste og jeg skal skru opp knottene/takene slik at både barna kan leke seg, og kona og jeg kan trene klatring, sier han. Slanker lommeboken

 

Midt i rommet er et benkpress/knebøy-apparat, frivekter, romaskin, tredemølle, og et multifunksjonsapparat. Tilsammen har utstyret kostet ham rundt 40. 000 kroner.

– Men oppussingen rundt her tør jeg ikke tenke på en gang, skyter han inn.

Mye penger
Rasch-Olsen er ikke alene om å bygge trimrom om dagen. Tredemøllen er den store driveren i markedet. I tillegg har praktiske slynger og strikker vekket folks interesse for å svette mer i egen bolig.

Send oss bilde av ditt trimrom

- Trenden er å kjøpe mer enn ett treningsapparat, og mange legger treningsgulv i tillegg. Det er ikke lenger slik at man presser et apparat inn i en ledig krok i stuen, sier arbeidende styreformann i Sportsmaster, Paul Einar Borgen.

I 2011 hadde Sportsmaster en rekordomsetning i overkant av 42 millioner og et driftsresultat på 3,8 millioner. Veksten har vært formidabel siden etableringen i 2003.

De ivrigste kundene kan fort investere over 100.000 kroner på hjemmetrening.

– Vi har hatt en kunde som kjøpte utstyr til rundt 150.000 kroner til hytta og hjemmet. På hytta har vedkommende skiløyper rett utenfor døra og supre muligheter for å trene ute. Likevel vil man ha mulighet til å trene inne og hjemme. Det ser vi hos flere, sier Borgen.

Tips for trimrom

 • Velg apparater til aktiviteter du trives med
 • God takhøyde
 • Velg produkter som ikke lager mye støy hvis du skal ha treningsrom i toppetasjen.
 • Lag et trivelig rom med innbydende atmosfære
 • Ha god lufting/ventilasjon
 • Legg opp til mulighet for musikk og TV. Dette kan hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe, og TV kan være praktisk med tanke på instruksjonsfilmer.
 • Legg treningsgulv – du trenger ikke ødelegge parketten. Det finnes gummibelegg i alle prisklasser.
 • Hold det rent. Tørk av apparater etter bruk.


Store vinduer og sterke farger
Før trente man i kjelleren. Nå er det i toppetasjen. Da Sats ble etablert for 16 år siden, var det vanlig med treningsrom i mørke kjellere. Når Sats ser etter lokaler nå, er det helst toppetasjer med svære vindusflater.

– Medlemmene vil ha friske lokaler og innbydende treningsrom. Det er viktig at det er lyst og er mye vinduer. Treningssentre blir bare flottere og flottere, sier Lars Einar Petterson kommunikasjonssjef i Sats.

 

Treningskjeden bruker oransje og knallrosa som sin signaturfarge. Dette skal etter sigende gi mer energi.

– Designprofilen er utviklet av et eget selskap. Vi gjør mye for å motivere medlemmer til å ønske å trene, sier han.

Ronny Pettersen er selger i Qicraft – Norges største leverandør av treningsutstyr til private og bedrifter. Selskapet leverer utstyr i høy prisklasse.

– Vi har flere kunder som bruker alt fra 300.000 til en million kroner bare i utstyr, sier han.

Flere får designet eget trimrom av arkitekter som igjen tar kontakt med Pettersen.

– Nå skal trimrommet plasseres slik at man får naturlig dagslys. Store panoramavinduer, og farger som virker motiverende for å trene.

 

Motiverende
Hjemme på Haslum hos Rasch-Olsen er husets treningsavdeling tatt godt imot.– I stedet for å se nyhetene fra sofaen, tar jeg det mens jeg løper på mølla. Det er utrolig bra. Og jeg tør påstå at rommet får hele familien i mer aktivitet.

– Medlemskap på et senter gjør ikke samme nytten altså?

– Nei, dette er mer motiverende. Det er utrolig enkelt, og det koster ingenting. Jeg blir mer motivert til å trene.

Før stuet familiefaren et par apparater i kjelleren, men der likte han ikke å svette og slite.

– Det ble for mørkt, dystert og fort rotete. Nå får vi flott lys inn fra alle vinduene i taket og rommet føles åpent og behagelig. Det hjelper også når man skal trene, sier Rasch-Olsen som i snitt har fire økter i uken.

– Jeg liker kombinasjonsøkter med styrke og utholdenhet, og det er det lett å få til her, sier han.

Vis oss ditt trimrom!

Les flere saker på DN Aktiv

 • Populære Søk:
 • Siste stillinger
 • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Aktiv Trening
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Se video fra DN aktiv