En omfattende studie publisert i British Medical Journal viser at lavkarbodiett øker risikoen for både hjertesykdom og slag. 44 000 svenske kvinner ble undersøkt på starten av 90-tallet og fuulgt opp 15 år senere.

- De som spiste mest kjøtt hadde mellom 50 og 100 prosent større risiko for å bli rammet, sammenlignet med dem som spiste minst, sier Hans-Olov Adami, professor i kreftepidemologi ved Karolinska Institutet til aftonbladet.

- Denne studien gir enda ett argument for at folk kanskje bør holde seg unna lavkarbodietter, sier Jøran Hjelmesæth, Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold, til VG.

Han presiserer at for noen kan en kortvarig diett være fornuftig, men ikke den mest ekstreme varianten.

Les flere saker på DN Aktiv

Dietten som holder vekten nede

Lavkarbotrenden ødelegger for fruktsalget (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.