Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Per Benjaminsen
Per Benjaminsen les mer

Trening

La seg på brettet - raste ned i vekt

Per Benjaminsen solgte millionbedriften for å ta bedre vare på helsen. Nå surfer han annenhver dag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

For tolv år siden fikk Per Benjaminsen diabetes. Han regnet seg frem til at han hadde jobbet et helt arbeidsliv i løpet av sine 19 år som gründer og bedriftsleder. For å ta vare på egen helse og familien bestemte han seg for å selge bedriften og begynne med noe annet. Nå surfer han minst annenhver dag og det har både hjulpet han med å få kontroll på blodsukkeret og han har slanket seg 15 kilo.

Bor:Ballstad, Lofoten
Aktuell:Gründer av selskapet ProBio som han eide inntil i januar i fjor. Han solgte det da, men jobbet der frem til 30. juni. ProBio har 200 ansatte og omsatte i fjor for 300 milllioner kroner.

Per Benjaminsen

Alder: 44

Han oppdaget surfingen for to år siden. Dette var det første gang han fant en fysisk aktivitet han virkelig likte.

- Du føler deg veldig i et med elementene og naturen. Det er en himmelk følelse. Det er vanskelig å beskrive. Det er instant lykke i et par sekunder. Det er noe man trenger i livet. Man trenger å få utfordret seg litt og av og til ta seg litt vann over hodet. Det har man godt ut av, sier Benjaminsen som fortsatt har en rekke styreverv.

Nå starter dagene med at han sender ungene på skolen for deretter å sjekke bølgevarselet. Så drar han som regel og surfer opptil seks timer.

Fra november til januar reiser familien til Hawaii der han skal surfe og ungene gå på skole.

- Jeg blir nok aldri en god surfer, men jeg kan bli bedre.

Se video øverst i artikkelen.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Aktiv Trening
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Se video fra DN aktiv