For tolv år siden fikk Per Benjaminsen diabetes. Han regnet seg frem til at han hadde jobbet et helt arbeidsliv i løpet av sine 19 år som gründer og bedriftsleder. For å ta vare på egen helse og familien bestemte han seg for å selge bedriften og begynne med noe annet. Nå surfer han minst annenhver dag og det har både hjulpet han med å få kontroll på blodsukkeret og han har slanket seg 15 kilo.

Bor:
Aktuell:

Han oppdaget surfingen for to år siden. Dette var det første gang han fant en fysisk aktivitet han virkelig likte.

- Du føler deg veldig i et med elementene og naturen. Det er en himmelk følelse. Det er vanskelig å beskrive. Det er instant lykke i et par sekunder. Det er noe man trenger i livet. Man trenger å få utfordret seg litt og av og til ta seg litt vann over hodet. Det har man godt ut av, sier Benjaminsen som fortsatt har en rekke styreverv.

Nå starter dagene med at han sender ungene på skolen for deretter å sjekke bølgevarselet. Så drar han som regel og surfer opptil seks timer.

Fra november til januar reiser familien til Hawaii der han skal surfe og ungene gå på skole.

- Jeg blir nok aldri en god surfer, men jeg kan bli bedre.

Se video øverst i artikkelen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.