- Dette er kjempegøy, og jeg tror det vil inspirere mange til å komme i gang med løpingen, sier ernæringskonsulent Karoline Nordbø (25).

Hun er én av ti ambassadører som er plukket ut av Adidas til å fronte løpesatsingen sportsgiganten kjører sammen med treningskjeden Elixia.

- Alle vil jo være ute nå, så jeg skjønner godt at de satser på dette, sier Nordbø, som selv trener på Sats.

- Løping har vært en sterk trend en stund i Norge, og stadig flere velger løping som treningsform, sier produktsjef Jannike Pedersen i Elixia.

Les også:  - Alle kan få løpedilla

Fra lett jogg til tøffe intervaller
4 av 10 nordmenn løper 1-2 ganger i uken, viser en undersøkelse treningssenterkjeden har gjennomført blant nærmere 10.000 av sine medlemmer.

 

Kjeden satser derfor stort på dette, og har utviklet forskjellige løpeklasser.

- Vi har laget fem ulike løpetilbud som passer for alle som ønsker å komme i gang med løpingen, uansett hvilket nivå man befinner seg på, sier Pedersen.

To av løpetimene er gruppetimer utendørs, mens det tre andre holdes innendørs. Timene spenner fra lett jogg til tøffe intervaller, barfotløping og løping på mølle.

I den letteste utendørstimen veksler man mellom rask gange og lett jogging i intervaller, mens i den litt hardere versjonen består løpingen av noe tøffere intervalltrening. Pedersen påpeker likevel at ”alle” kan delta.

- På grunn av de korte intervallene, er dette en time som både nybegynneren klarer å henge med på og den viderekomne har godt treningsutbytte av, sier hun.

Innendørs satser de på gruppetimer med intervaller på tredemølle. I tillegg legger de opp til løpetrening i små grupper med personlig oppfølging.

Styrker barfotløperne
De har heller ikke glemt barfotløpingen, som har vært i vinden de siste årene.

- Her er det viktig både å forberede beina på denne nye måten å løpe på og å ha riktig teknikk inne for å unngå skader. Vi jobber med å styrke fot- og leggmuskulaturen og med bevisstgjøringsøvelser på hvordan man bruker føttene, sier Pedersen, som har stått i spissen for utviklingen av timene.

 

Ifølge produktsjefen har de allerede stor suksess med konseptet.

- Vi har mye større suksess i år, og en mye større pågang enn vi har hatt tidligere, sier Pedersen.

Det bekrefter personlig trener Sissel Aspmo ved Elixia Sjølyst.

- Forrige uke hadde jeg en klasse hvor det var 18 stykker på venteliste, sier hun.

- Det er kjempegøy. Folk er ivrige og kommer tidlig for å varme opp. Det gir ekstra energi med slike grupper, sier Aspmo.

Les også: Lær riktig pusteteknikk i løping

- Løping er mer i tiden
Treningssenterkjeden Sats tilbyr også utendørs løpetrening til sine medlemmer.

- Vi har kjørt noe vi kaller Sats running club i tre år, hvor vi deler inn etter nivå og hva man er opptatt av, om man vil løpe langt, i bakker eller intervaller, sier ansvarlig for gruppetrening i SATS, Randi Christensen.

Hun mener løpetrenden har tatt seg sterkt opp den siste tiden.

- Tilbudene er mer populære nå enn før, og løping er mer i tiden enn det var for kort tid siden, sier Christensen.

Årsaken mener hun er at stadig flere for øynene opp for hvor effektivt det er som treningsform.

- Flere og flere trener seriøst og tenker langsiktig med treningen. Vi ser også at det er en tøffere trend i gruppetimene. Alt dette passer bra inn i løpetrening, sier Christensen.

Treningssenterkjeden kjører også innendørs gruppetimer med løping på tredemølle.

- Nå som sesongen er i gang kan det være at vi bytter ut en annen time inne for å få plass til en ekstra løpetime, sier hun.

 

Les flere saker på DN Aktiv

Blogg: - Begrens dosen med løping

Dette skjer dagen etter en hard økt

Superform på 50 dager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.