Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Trine Marken
Trine Marken les mer

Trening

Mosjonslag satte temporekord

Østfoldlaget ville knalle til under temporitt sist helg. Nå utfordrer de eliten i nytt tempoarrangement.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Som første i landet noensinne, kjørte sykkellaget Team Sepura under timen på 50 kilometer med vending på landevei i et rekordforsøk på Braskereidfoss sist lørdag. Rekorden ble satt på standard landeveissykler, opplyser lagets kaptein Fred Voldset.

Laget hadde 48,4 km/t i snitt til vending etter mye motvind og sidevind og måtte kjempe mot klokken på vei tilbake for å hale rekorden i land. Båten bar likevel, vinden løyet utover i forsøket og med en fart tidvis rundt 60 km/t på flatene, klokket de inn på 59:13 og 50,6 km/t i snitt. Ottestad Sykkelklubb stod for arrangement og offisiell tidtaking.

- Det var en fantastisk oppkjøring for oss mot Lillehammer-Oslo, sier Fred Voldset.

Allerede i morgen skal laget riktignok ut i ny utfordring. De har utfordret flere av landets elite- og kontinentallag til tempodyst, i et lagtemporitt over 50 km. Vinner av eliteklassen får 25 000 kroner. I tillegg får raskeste lag også 25 000.

- Dersom vi (Team Sepura) blir raskeste lag, donerer vi premiebeløpet i sin helhet til ungdomsarbeid på tvers av sykkelklubbene i Østfold ,sier Voldset.

Hvorfor har dere utfordret flere av landets beste lag nå like før Lillehammer-Oslo?

- Rett og slett for skape fornyet energi inn i et nytt prosjekt med Team Sepura. Vi hadde ikke noe tro på at bare det å kopiere en satsing mot Lillehammer-Oslo ville være nok. I tillegg ønsker vi å bidra til mer temposykling, da vi tror det å bli god mot klokka er avgjørende for yngre ryttere som kommer opp.

Styrkeforholdet er i utganspunktet rått til fordel for eliten. De har både ungdommen, treningsmengden og toppfarten på sin side, mener Voldset.

- De ligger nok på ca dobbelt så mange treningstimer som oss, i tillegg til å ha helt andre muligheter for restitusjon. Men - vi er et spesialdrillet storlag, med antall ryttere på vår side. Så vi har klare ambisjoner om å gi unggutta kamp til døra.Disse lagene er utfordret i morgendagens lagtempo "Sepura50" i Halden:

Team OneCo TREK (med bl.a. Phan Åge Haugård, som slo Marc Cavendish i innlagt spurt i Oslo Grand Prix ifjor)

Team Ringeriks-Kraft LOOK

Team Unaas Cycling/People4you

Lillehammer CK Elite

Aktiv Trening
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.