Blant annet skriver adresseavisen at påtalemyndigheten mener to menn (27 og 28 år) fra Trondheim begge har bidratt til å produsere over to millioner dopingtabletter med over tretti kilo virkestoff i løpet av fire år. Produksjonen skal ha foregått mellom 2008 og frem til februar 2012. En av de tiltalte skal ha shoppet BMW-biler og motorsykkel med penger han skal ha tjent på dopingsalg.

Syv menn tiltales for mafiavirksomhet, produksjon, innførsel og salg av doping, hvitvasking av penger, trusler og for å forsøke å ødelegge bevis, skriver adressa.no.

- Dette er uten sidestykke det største omfanget som er dokumentert i Norgeshistorien, sier statsadvokat Unni Sandøy til avisen.

Strafferammen er opptil 11 års fengsel. De tiltalte er menn i alderen fra 26 til 43. Den omfattende tiltalen skal være på over 30 sider og forteller blant annet om gruppens produksjon av hjemmelagd Viagra, dopingmidler og salg av store mengder anabole steroider basert på pulver kjøpt fra Kina.

Det var i slutten av 2011 at Sør-Trøndelag politidistrikt startet den gigantiske dopingopprullingen Operasjon Gilde, etter at Dagens Næringslivs avsløringer førte til tidenes største dopingaksjon i Norge med en rekke pågripelser og etter hvert over 100 siktelser.

Les mer om denne saken:

- Dopmarkedet er verre enn narkotikamarkedet

SKUP-prisen til Dagens Næringsliv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.