Børre Næss har vunnet tre enkeltrenn i verdenscupen i langrenn og vært på pallen en rekke ganger. Nå satser han på langløp og har skumle hensikter til vinteren. Skal man bli god på lange distanser må man gå mye på ski. Men han har også blitt far, og har ikke tid eller ork til å stikke på fjellet etter snøen nå som vinteren er treg på østlandet. Næss har også giftet seg inn i en familie som eier store skogområder på Ringerike.

Med glattematte og ATV har han den siste tiden laget 10 kilometer løyper på lavtliggende grusveier, og går mange mil om dagen. Tømmerdriften må familien pent utsette.

- Haha, det blir uansett ikke tømmerdrift der før etter romjula, så får gått mye på ski før det, sier Næss.

Hemmelige løyper
Han bor i nærheten av Ringkollen i Nordmarka, men i høyden har det de siste dagene vært mildere enn i lavtliggende skogsområder.

- Akkurat nå er dette det beste og nærmeste stedet å gå på ski for de som ikke orker å dra helt på fjellet, sier han men vil ikke røpe eksakt hvor løypene er kjørt.

- Det hadde vært hyggelig med flere folk her, har jo 10 kilometer for meg selv og lagkameratene, og svigerfar selvfølgelig. Men tror ikke jeg skal røpe mer enn at det er sted på Ringerike. Men vi kommer ikke til å kaste ut folk som finner fram, og heller ikke kreve løypeavgift, sier Næss.

Børre Næss har vunnet tre enkeltrenn i verdenscupen i langrenn og vært på pallen en rekke ganger. Han legger til rette for gode treningsforhold på hjemmebane, og prepper løypene selv.
Børre Næss har vunnet tre enkeltrenn i verdenscupen i langrenn og vært på pallen en rekke ganger. Han legger til rette for gode treningsforhold på hjemmebane, og prepper løypene selv. (Foto: Privat)

Gode forhold
Skiforeningen skriver på sine hjemmesider at det er mulig å gå på ski på enkelte skogsbilveier i marka, og på noen av vannene er det satt spor. Men de ber også folk være forsiktige med å gå på isen som er svært variabel nå.

- Det er fortsatt fine forhold i kunssnøtraseene i Sørkedalen, på Greverud, lysløypa i Frogn, Nes, Raufoss, Lygna og Eidsletta i Kjekstadmarka, skriver Skiforeningen.

DN skrev i går om at forholdene i fjellet er gode. De fleste destinasjonene som var åpne forrige helg har fortsatt føre å by på.

- Med 50 anlegg på åpningslisten, og gode forhold i mange av dem, ser vi nå på den beste skihelgen hittil i sesongen, sier Eirik Aspaas i Skiinfo.no.

Les: Gode skiforhold flere steder

Disse stedene melder at de åpner denne helgen: Grong - Bjørgan, Meråker, Fulufjellet, Furedalen - Kvamskogen, Narvikfjellet, Voss Resort Bavallen, Sirdal.

Disse stedene har holdt åpent en stund allerede: Aurdal - Valdres, Beitostølen, Bjorli, Brokke, Drammen, Gaustablikk - Gaustatoppen, Gautefall, Geilo, Gol - Golsfjellet, Gol Skipark, Gålå, Hafjell, Hallingskarvet, Harpefossen, Haukelifjell, Hemsedal, Hovden, Hummelfjell, Jølster, Kirkerudbakken, Kongsberg Skisenter, Kvitfjell, Myrkdalen - Voss, Målselv, Nesbyen, Norefjell, Oppdal, Oslo Vinterpark - Tryvann, Rauland - Vierli, Røldal, Sauda, Sjusjøen, Skeikampen, Sogn, Stordal, Storefjell - Gol, Strandafjellet, Trysil, Tyin-Filefjell, Uvdal, V#229skollen, Vassfjellet, Vrådal, Ål Skisenter, Ørsta.

Les flere saker på DN Aktiv

Kroppens forsvar kan skades av vitaminpiller

Høyt utdannede går mest på ski

Stillesittende jobb en helserisiko (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.