Gudmund Snilstveit satte i helgen ny personlig og norsk rekord i Ironman Barcelona. Snilstveit var også innehaver av den gamle rekorden, 8.38.39, fra Ironman Arizona i 2011.

Spiste bare en skive til frokost

Snilstveit disponerte løpet med 56 minutter på svømmedistansen (3,8 km), 4.32 på sykkeldelen (180 km), og maraton på 2.54. Sammenlagt kom han inn på 8 timer 26 minutter og 20 sekunder. 12 minutter bedre enn hans forrige rekord. Men det kunne gått enda raskere hvis bena ikke hadde sviktet på sykkeldelen.

-Etter 35 kilometer kjente jeg at jeg ble mør. Jeg skjønner fortsatt ikke hva som skjedde, jeg spiste bare en skive til frokost, så det kan ha noe med det å gjøre, sier Snilstveit som måtte velge å legge seg bak i feltet.

-Hadde det vært halvdistanse kunne jeg ha truet meg til mål, men med 145 kilometer igjen og en maraton foran meg måtte jeg bare slippe meg litt bak.

Sparte bena til maraton

På maraton klarte han å lokalisere krefter, og løp inn til imponerende tid.

-Jeg løp med en ny teknikk, hvor jeg ikke langer ut så mye i steget, men skyver fra godt i hoften og kommer godt frampå. Det øker takten i bena, sier Snilstveit som tok ut alt på siste etappen og måtte bæres bort fra målområdet. 

Sammenlagt kom han på en 8. plass blant 2600 påmeldte deltakere. Neste mål er Ironman Wales, men da har han ikke som mål å slå rekorden.

- Det er en hard løype, så da satser jeg på å komme under 9 timer.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.