Elevrum kommune har motatt en avviksmelding fra totalentreprenøren om at friidrettsbanen som er under bygging på Terningen Arena er for kort, det skriver Østlendingen.

Friidrettsanlegget til en prislapp på 19.1 millioner kroner som skulle stått ferdig forrige uke, har ved en kontrollmåling vist seg å være for kort i henhold til de ordinære målene for en friidrettsbane. Banen som er bygget av Bane og Entrprenørservice AS er målt til 393 meter, og utgjør dermed et avvik på syv meter i forhold til en original friidrettsbane på 400 meter.

Entreprenøren legger seg flat

Entreprenørfirmaet, Bane og Entreprenørservice AS, som har hatt oppdrag innen idrettsbransjen siden 2006 antyder at feilen ligger i gps-utsyret.

- Vi bruker gps-utsyr til oppmåling, det er her det har skjedd en feil, sier daglig leder, Jo Pedersen i til Østlendingen.

Arbeidet med å rette opp feilen starter neste uke, og entreprenøren utviser ydmykhet ovenfor oppdragsgiver.

-Vi har lagt oss flate ovenfor Elverum kommune sier Pedersen til Østlendingen.

Entreprenøren må stå for de økonomiske utgiftene for oprettingen av feilen.

-Det er ikke snakk om store summer. Det er heller ikke det viktigste; nå er fokuset ene og alene på å få dette ferdigstilt sier han til Østlendingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.