Det var spennende helt fram til de siste to kilometrene av årets Birkebeinerrenn da trønderen Petter Eliassen rykket til. I målområdet satt team manager for Eliassens lag, Team Leaseplan Go, Emil Weberg Gundersen, på huk og holdt seg til hodet. Det var det ingen grunn til, for Eliassen gikk i mål med god margin og ny rekord, 2.19.28. 10,2 sekunder bak kom Martin Johnstrud Sundby og 15,4 sekunder bak kom Jon Kristian Dahl. Begge fra langløpslaget Team United Bakeries.

En vanvittig grunnkapasitet

- Vi har gitt han mye trygghet sier Gundersen om løperen som i år har tatt tre av i alt ni seire i langløpsserien i Ski Classics. For to uker siden vant han nemlig Vasaloppet (90 km) og i feburar vant han König Ludwig Lauf (50 km) i Tyskland. Med trygghet mener Gundersen, økonomisk, tillit fra laget og lagkamerater, samt forutsigbarhet i forhold til at han vet hvilke renn han skal gå. Kombinert med en stor kapasitet. 

-Han har en vanvittig grunnkapasitet og utholdenhet som er svært få forunt. I tillegg er han ekstemt dyktig til å jobbe med tekniske detaljer.

Er det noen egenskaper han har jobbet spesielt med til denne sesongen?

-Han manglet litt styrke, så på våren og i sommerhalvåret jobbet han med å utvikle det og staketeknikken, forteller Gundersen.

Tilbake fra skade

I høst skrev DN Aktiv om Eliassens lagkamerat, Kjetil Hagtvedt Dammen, og hvordan han trente seg opp til langløp fra bekkenbrudd. Det store målet var Vasaloppet. Det gikk ikke som han hadde håpet.

Nesten som før: Kjetil Hagtvedt Dammen er nesten tilbake i samme form som før rulleskiulykken. Foto:Hampus Lundgren
Nesten som før: Kjetil Hagtvedt Dammen er nesten tilbake i samme form som før rulleskiulykken. Foto:Hampus Lundgren (Foto: Dagens N¾ringsliv)
 

 

-Jeg var skuffet og lei meg når det gikk dårlig på Vasaloppet, siden det var det store målet, sier Dammen som bommet på valg av ski og endte på en 47.plass. Han erkjenner at det tok liitt tid å finne motivasjon til sesongens nest siste Ski Classics renn etter det

-Jeg brukte litt tid på å motivere meg, men den siste uken har jeg blitt gira på å gjøre det bra i Birken.

Er du tilbake der du var?

-Nja, jeg mangler litt på styrken i stakingen enda. Ellers er jeg i god form, sier Dammen, som til slutt endte på en 19.plass på tiden 02.26.56. Han er fornøyd med dagen, og ikke minst laginnsatsen

-Petter er rett og slett rå, og en utrolig fin fyr å ha på laget, sier han.

Skuffet Pedersen

Selv om Morten Eide Pedersen gikk det han kunne under det han beskriver som sinnsykt bra forhold, måtte han se langt etter pallplass i dag. Pedersen endte til slutt på en 12.plass på tiden 02.25.03.

SKUFFET: Morten Eide Pedersen gikk for pallplass og endte på 12.plass. FOTO: Hampus Lundgren
SKUFFET: Morten Eide Pedersen gikk for pallplass og endte på 12.plass. FOTO: Hampus Lundgren (Foto: Dagens N¾ringsliv)
 

 

 

-Jeg hadde håpet å kjempe om pallen, men jeg gikk på det jeg kunne.

Det ble ny rekord i år da.

-Ja, det gikk hardt fra start, sier Pedersen, som tar av seg hatten for årets vinner.

-Det er meget imponerende, men for all del, ikke overraskende. Det sier litt om hvilket nivå det har blitt i dette langløpssirkuset, sier han.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.