Det er under fem måneder til Oslo Maraton 19. september.

Og det kan virke logisk at forberedelsene innebærer ekstremt mye løping. Maraton-eksperter har derfor lenge sagt at man må ta en lang løpetur på 2-4 mil hver uke.

Problemet er at det ofte er for hardt for kroppen, sier Mark Conover ved California Polytechnic State University til MensHealth.com

- Nøkkelen er å komme frisk og uthvilt til startstreken, sier han.

Han peker på at en lang løpetur hver uke kan føre til overtrening, som kan føre til en kombinasjon av muskel- og skjelettplager. Man kan også løpe på seg skader og drepe motivasjonen.

- Forskere har sett etter løsningen på løpeskader i flere tiår. Kanskje det er på tide å vurdere om for mye løping øker skaderisikoen, sier treningsekspert Bill Hartman i Men’s Health.

Derfor er det viktig med restitusjon. Conover mener at man må starte opptreningen minst seks måneder før maratonstart. I den perioden bør man gjennomføre 10-12 lange løpeturer totalt, som hver tar halvannen time eller lenger.

Spre løpeturene utover annenhver uke, og legg på tre og tre kilometer frem til du når 3,5 mil. Det er det høyeste nivået du bør nå under trening, råder Conover.

Les også: - Vi har ikke sett alle konsekvensene av oljeprisfallet ennå

Statoil-styremedlem går av  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.