Sist helg var 10.300 løpere påmeldt til lørdagens renn. I 2014 var det tilsvarende tallet rundt 17.000. Målt i inntekter fra startkontingenter, som i år tilbød samme pris helt innunder arrangementet, kan det bety syv til åtte millioner kroner mindre på inntektssiden fra hovedrennet i løpet av to år.

– Jeg skal sette meg ned og regne på det over påske. Men det er riktig som du sier at det har gått noe ned i forhold til de beste årene. Vi har hatt fokus på å kutte kostnader og skal ha det videre også, sier Jo Gunnar Ellevold, daglig leder i Birken AS, til DN.

Også Fredagsbirken og StafettBirken har hatt klar nedgang i deltagere de siste to årene. Samtidig har damrennet Ingalåmi vært stabilt og Ungdomsbirken gått opp i antallet påmeldinger.

Ellevold vil ikke kommentere hvor mye tapet ligger på, på nåværende tidspunkt, før han har oppsummert årets renn.

– Det som er viktig for oss er at vi lager gode idrettsarrangementer slik at deltagerne merker minst mulig til kuttene. Det er klart at med færre deltagere så går også deltagerbaserte utgifter automatisk ned. Vi har også kuttet i faste utgifter siden jeg overtok i 2014. Det blir flere kutt fremover, sier Ellevold.

Han sier at eventuelle kutt i organisasjonen er noe man ser på, uten å vite om det blir nødvendig.

– Allerede i 2014 slo vi sammen to selskaper til et selskap og det fjernet tre årsverk umiddelbart, sier Ellevold.

Han sier de har sett på om det er noen årsklasser som dominerer når det gjelder frafallet av utøvere. Men fordeler seg jevnt over i alle klasser. Han peker på at å ha arrangementet i palmehelgen hver gang har gitt vesentlig færre utøvere.

– Alle de tre gangene vi har hatt rennet i palmehelgen på 2000-tallet, har vi hatt 1500–2000 flere påmeldinger det påfølgende året, sier Ellevold.

Birkebeinerrittet har heller ikke samme desperate pågang av påmeldinger som for noen år siden. Da ble startnumrene revet vekk på under ett minutt. Nå er det fortsatt ledige plasser til rittet.

Les også: Aker-sjef gikk Birken uten staver

– Det er forfriskende med en sykdomshistorie hvor noen går på med litt punch

Studie: Trener du mye, drikker du mer  

 

Se DNtv:

Thomas ble tatt av snøskred på fotooppdrag. Tanken på datteren holdt ham i live:

Tanken på datteren holdt ham i live
Under snømassene var det tanken på datteren som holdt Thomas T. Kleiven i live. Skredet etterlot ham i en dødsfelle.
00:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.