– Det skal bli løyper til 1. oktober. Akkurat hvor lang løypen blir kommer vi tilbake med snart, sier Johannes Haukåssveen, løypesjef på Sjusjøen.

De siste dagene har temperaturene i Sør-Norge nok gjort at tanken på sesonggamle klistertuber og skispor er fjern. Men snøfabrikken på Sjusjøen produserer selv på 75–80 prosent av makskapasitet i opp til 25 grader, og produksjonen har derfor gått uten stopp de siste ukene.

Derfor garanterer løypesjefen at de kan tilby en sløyfe med skispor for dem som har høstferie i starten av oktober. Ifjor åpnet Sjusjøen en tidligløype på 1400 meter før de utvidet løypene på Natrudstilen trinnvis frem mot sesongstarten for skiskytterne i november.

En snøfabrikk til syv millioner kroner som produserer snø for andre året har allerede har sørget for 6500 kubikk. Derfor kommer de ennå ikke til å røre snølageret på 10.000 kubikk fra sist sesong.

– Hadde det dreid seg spesifikt om bare skiløypene hadde det nok ikke gått rundt. Men det er viktig for oss med drift i kafeen og økt belegg på overnatting. Den generelle aktiviteten øker på Sjusjøen. Så helheten gjør at vi gjør dette, sier Haukåssveen som sier trykket på løypene økte utover i oktober ifjor.

Geilo åpner alpinsesongen

Utvidelse av løypenettet vil skje trinnvis når kuldegradene setter inn. Da vil også det ordinære snøkanonanlegget settes inn og produksjonen sørge for en løype på 3,3 kilometer før natursnøen setter seg.

På Geilo satser man på å starte alpinsesongen 30. september, akkurat i tide til høstferien starter.

Ifjor høst var skitraseen cirka 400 meter lang og 30 meter bred. Men etter at store mengder snø er lagret under spesialduk og ny snøfabrikk, som kan produsere snø i plussgrader, er blitt kjøpt inn vil traseen i år være dobbelt så bred, skriver Geilo Holiday på sin hjemmeside.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.